Požari na području Bileće i Trebinja i dalje su aktivni, ali je situacija pod kontrolom i vatra ne ugoražava objekte i imovinu.

Vatrogasci su uspjeli da lokalizuju požar u selu Žudojevići i spriječe dalje širenje. Stabilno je i u bilećkim selima Mirilovići i Orah, dok i dalje gori na nepristupačnom terenu planine Viduša.

Požar u rejonu sela Žudojevići - Brani do, u okolini Bileće, pod kontrolom je i ne ugrožava imovinu i živote ljudi.

Šesti dan aktivni su požari na teritoriji Bileće i Trebinja.

Zajedničkom akcijom bilećki i trebinjski vatrogasci uspjeli su da stave pod kontrolu većinu požarnih linija u selima Žudojevići, Mirilovići i Orah. Požar na Viduškom polju, zbog nepristupačnog planinskog terena nemoguće je gasiti.

- Nadam se 99 odsto da ćemo do kraja dana stabilizovati situaciju, čuvamo putnu komunikacijui da vjetar ne pređe dalje ka Trebinju - naveo je komandir trebinjske Teritorijalne jedinice Zdravko Kašiković.

Nakon prave borbe sa vatrenom stihijom, danas konačno mogu odahnuti i mještani bilećkih sela Orah i Mirilovići.

Velika pomoć gasiocima bilo je dejstvo helikopetra Helikopterskog servisa Republike Srpske. Jutros je obavljeno 12 naleta u rejonu Žudojevića.

Kada se požari ugase, zbrajaće se opožarene površine, materijalna i ekološka šteta. Gubitke bilježe i u Elektro Hercegovini, jer je u požarima samo od početka avgusta na području regije izgorjelo i oštećeno 55 stubova elektro mreže.