dr ranko rajovic.jpg

U Narodnoj biblioteci Trebinje u četvrtak, 12. avgusta, dr Ranko Rajović održaće predavanje iz oblasti razvoja i vaspitanja djece, te govoriti o reformi obrazovanja u Republici Srpskoj.

Predavanje počinje u 20.00 časova, a održaće se u "Bašti 74" kod zgrade Narodne biblioteke.

Rajović je jedan od najpoznatijih stručnjaka u oblasti razvoja i vaspitanja djece, čiji se program učenja “Nikola Tesla centar” primjenjuje u 20 država.

Na predavanju će biti riječi i o ranom podsticanju dječije inteligencije, metodama rada sa mališanima, ulozi škole u njihovom razvoju…

Ranko Rajović je specijalista interne medicine, magistar neurofiziologije i doktor sportskih nauka. Saradnik je UNICEF-a za ranu edukaciju i gostujući predavač na fakultetima u nekoliko država. Osnivač je Mense Srbije, a inicijator je i jedan od osnivača Mense Slovenije, Bosne i Hercegovine i Crne Gore.

Na kongresu Mense internešnl, održanom na Novom Zelandu krajem oktobra 2010. imenovan je za predsjednika Komiteta svjetske Mense za darovitu djecu. U 2015. godini dobio je priznanje međunarodne Mense (MERF) za intelektualni doprinos društvu. Radi na pedagoškom fakultetu u Kopru u Sloveniji.

Dr Rajović je i član ekspertskog tima Vlade Republike Srpske za reformu obrazovanja u Srpskoj.