Butulije mosko1.jpg

Kada ljeto dođe onda se i rodbina, makar u Hercegovini prikupi. I tako krenu priče, sjećanja na neke divne ljude, na neke davne dane, ponegdje se zapjeva…, a ponegdje i zaigra. I kolo razumije se. Ali i fudbal.

Tako su i ove godine okupili članovi porodice Butulija i odigrali sada već tradicionalni fudbalski turnir. Onako. Na male. Na „goliće“.

I sve po pravilima, na uredno obilježenom fudbalskom terenu i sve što tome pripada.

Butulije mosko2.jpg

I ako mislite da je sve proteklo u mirnodopskom ritmu, e tu ste se grdno prevarili. Naravno da nije bilo grubosti, ali borbe za svaku loptu, šut, gol, bod - toga nije manjkalo.

Za ljubitelje statistike recimo da je na turniru učestvovalo devet ekipa iz šest zemalja. I to iz Njemačke, Slovenije, Republike Srpske-Bih, Grčke, Srbije i Crne gore.

Prvo mjesto osvojila je ekipa Luč koja je u finalu, nakon uzbudljivih utakmica u kvalifikacijama, pobijedila Džidže sa 2:1. U malom finalu, utakmici za treće mjesto, Ćukovina je pobijedila Lokomotivu sa 2:1.

Rekoh li da bi sportski novinari imali veliki problem u prenosu jer su svi igralči Butulije pa bi ih poprilično teško razaznavali.

Bilo je tu, kao i na svakom turniru i pehara i nagrada ali što je najvažnije lijepog drtuženja i obećanja „vidimo se dogodine“.

Butulije mosko3.jpg