marihuana-medicinske-svrhe.jpg

Pripadnici Policijske uprave Trebinje pronašli su u selu Mirilovići kod Bileće plantažu od 99 stabljika indijske konoplje, te uhapsila jedno lice, rekao je načelnik ove uprave Siniša Laketa.

Laketa je na konferenciji za novinare rekao da je plantaža indijske konoplje pronađena tokom pretrage tereta koja je izvršena u petak i subotu, 6. i 7. avgusta.

On je dodao da su izvršeni i pretresi na tri lokacije, gdje je pronađen i 1.571 gram suve materije koja svojim karakteristikama podsjeća na marihunu, kao i puška M48 sa municijom, rezervoari za vodu sa opremom i precizna vaga.

Laketa je naveo da je tokom pretresa uhapšeno lice čiji su inicijali D.M. sa područja Bileće s ciljem dokumentovanja krivičnih djela nedozvoljena proizvodnja droga i nedozvoljena proizvodnja oružja.

On je podsjetio da je policija 22. jula na području Berkovića pronašla plantažu od 30 stabljika indijske konoplje i eksploziv, te uhapsila jedno lice zbog neovlaštene proizvodnje i prometa droge.

Laketa je naveo da je ovo šesto krivično djelo nedozvoljene proizvodnje i prometa droga koje je evidentirano ove godine.