logo.jpg

Tradicionalni skokovi sa Kamenog mosta u rijeku Trebišnjicu od ove godine dobiće sasvim novu, atraktivniju i uzbudljiviju dimenziju, koju će pratiti nova skakaonica, bogatiji fond nagrada, profesionalni žiri, muzički program i ono što Trebinjci očekuju već godinama – skokovi će se organizovati u popodnevnim časovima.

Skokovi će se od ove godine organizovati u okviru dvodnevne manifestacije „Dani Trebišnjice“, koja će se održati 20. i 21. avgusta, uz raznovrstan i detaljno isplaniran program.

Prvog dana manifestacije, u petak 20. avgusta, biće organizovana trka lađa i kajaka na rijeci Trebišnjici. 

Trka lađama biće organizovana u tri kategorije: za muškarce od 18 do 30 godina, za muškarce iznad 30 godina i u kategoriji žena iznad 18 godina.

U jednoj kategoriji moći će da učestvuje šest takmičara, s tim da u jednoj lađi može da bude samo jedan takmičar.

Start i cilj trke u sve tri kategorije je kod Kamenog mosta.

Pobjednici trke u sve tri kategorije biće nagrađeni novčanom nagradom od po 200,00 KM i diplomom.

Kotizacija za ovu trku je 5,00 KM.

Početak trke je u 17.00 časova.

Popunjavanje prijave za ovu trku vrši se u Turističkom informativnom centru, u ulici Jovana Dučića bb na korzou, svakog radnog dana od 8.00 do 20.00 časova, odnosno vikendom od 8.00 do 14.00 časova. Prilikom prijave potrebno je da pokažete važeći lični dokument sa fotografijom (lična karta, pasoš, vozačka dozvola). 

PRIJAVE SU OTVORENE DO 16. AVGUSTA DO 12.00 ČASOVA odnosno do popunjavanja takmičarskih mjesta.

Trke će pratiti muzički program.

Dodjela nagrada je po završetku sve tri trke.

Trka kajacima biće organizovana u tri kategorije: za muškarce u velikim kajacima na 1.500 metara, za muškarce i žene u mini kajacima na 800 metara. Za maloljetna lica, uz prijavu je potrebna saglasnost roditelja.

U jednoj kategoriji moći će da učestvuje šest takmičara, s tim da u jednom kajaku može da bude samo jedan takmičar.

Start i cilj trke u sve tri kategorije je kod Kamenog mosta.

Pobjednici trke u sve tri kategorije biće nagrađeni novčanom nagradom i diplomom i to: za prvo mjesto na 1.500 metara iznosom od 200,00 KM, a za prvo mjesto na 800 metara i u muškoj i ženskoj kategoriji nagrada iznosi po 150,00 KM.

Početak trke je u 18.15 časova.

Kotizacija za ovu trku je 5,00 KM.

Dodjela nagrada je po završetku sve tri trke.

Popunjavanje prijave za ovu trku vrši se u Turističkom informativnom centru, u ulici Jovana Dučića bb na korzou, svakog radnog dana od 8.00 do 20.00 časova, odnosno vikendom od 8.00 do 14.00 časova. Prilikom prijave potrebno je da pokažete važeći dokument sa fotografijom (lična karta, pasoš, vozačka dozvola, a mlađi od 18 godina mogu se prijaviti uz saglasnost roditelja). 

PRIJAVE SU OTVORENE DO 16. AVGUSTA DO 12.00 ČASOVA odnosno do popunjavanja takmičarskih mjesta.

Trke će pratiti muzički program.

Dodjela nagrada je po završetku sve tri trke.

plakat-Dani-Trebisnjice (1).jpg

Drugog dana manifestacije, u subotu 21. avgusta, biće organizovani takmičenje u vaterpolu i odbojci na posebnom gumenom igralištu na vodi na bazenu u Bregovima i skokovima sa Kamenog mosta u rijeku Trebišnjicu.

Takmičenje u vaterpolu i odbojci igra se na posebnom gumenom igralištu. Prvo se igraju utakmice u vaterpolu, a zatim u odbojci.

Jedan meč u oba sportska nadmetanja traje po 15 minuta.

U jednoj disciplini nastupiće po četiri ekipe, ukupno 8 ekipa u obje discipline. Jednu ekipe za odbojku čine četiri igrača, a za vaterpolo 4+1, s tim da najmađi igrač ne može imati manje od 16 godina.

U jednoj disciplini biće odigrano šest utakmica, odnosno ukupno 12.

Igra se po ligaškom sistemu – svako sa svakim – pobjednik je onaj ko osvoji najviše bodova (pobjeda 3 boda, neriješen rezultat 1 bod). U slučaju istog broja bodova za prvo mjesto odlučuje ranije odigrani međusobni duel. Ukoliko su taj duel odigrali neriješeno – odlučuje gol/poen razlika.

Pobjednici u obje discipline biće nagrađeni novčanom nagradom od po 150,00 KM i diplomom.

Početak takmičenja je u 15.00 časova.

Kotizacija iznosi 10,00 KM po ekipi.

Dodjela nagrada je po završetku svih mečeva.

Popunjavanje prijave vrši se u Turističkom informativnom centru, u ulici Jovana Dučića bb na korzou, svakog radnog dana od 8.00 do 20.00 časova, odnosno vikendom od 8.00 do 14.00 časova. Prilikom prijave potrebno je da pokažete važeći lični dokument sa fotografijom (lična karta, pasoš, vozačka dozvola, a mlađi od 18 godina mogu se prijaviti uz saglasnost roditelja). 

PRIJAVE SU OTVORENE DO 16. AVGUSTA DO 12.00 ČASOVA odnosno do popunjavanja takmičarskih mjesta.

Takmičenje će pratiti muzički program.

Sportska takmičenja će suditi treneri gradskih sportskih kolektiva.

Skokovi sa Kamenog mosta, subota, 21. avgust u 18.00 časova

Biće organizovani u tri kruga – u prvom krugu učestvuju svi takmičari, u drugom krugu 15 prvoplasiranih učesnika iz prvog kruga, a u trećem krugu 5 najbolje rangiranih učesnika iz drugog kruga.

Maksimalan broj učesnika je 30.

Za učestvovanje u skokovima mogu se prijaviti svi stariji od 18 godina. Popunjavanje prijave za vrši se u Turističkom informativnom centru, u ulici Jovana Dučića bb na korzou, svakog radnog dana od 8.00 do 20.00 časova, odnosno vikendom od 8.00 do 14.00 časova. Prilikom prijave potrebno je da pokažete važeći lični dokument sa fotografijom (lična karta, pasoš, vozačka dozvola).

Prijavu je moguće izvršiti i popunjavanjem on lajn obrasca koji možete da pošaljete na imejl: gotrebinje@gotrebinje.com, a uz prijavu je potrebno poslati i fotografiju lične karte s obje strane.

ON LAJN OBRAZAC

Maksimalan broj učesnika koji nemaju prebivalište u Trebinju (dokazuje se isključivo ličnom kartom) je 15.

PRIJAVE SU OTVORENE DO 16. AVGUSTA DO 12.00 ČASOVA odnosno do popunjavanja predviđenog broja takmičara (30 skakača).

Neposredno prije početka takmičenja svaki učesnik će proći kroz pregled ljekara kojeg će obezbijediti organizator. 

Obezbijeđene su nagrade za prvo, drugo i treće mjesto i to: za prvo mjesto novčana nagrada od 1.000,00 KM i diploma, za drugo mjesto novčana nagrada od 700,00 KM i diploma i za treće mjesto novčana nagrada od 500,00 KM i diploma.

Početak takmičenja je u 18.00 časova.

Kotizacija iznosi 10,00 KM.

Žiri čine predsjednik i četiri člana. Predsjednik žirija je proslavljeni skakač Lorens Listo, a članovi Petar Čolović, Želimir Popov-Magi, Dražen Šegrt i  sekretar Sportskog društva Leotar Boban Brnjoš.

Dodjela nagrada biće priređena po završetku trećeg kruga skokova.

Nakon takmičenja biće organizovan koncert grupe „Tri rogata“ u bašti kafića „La Costa Bianca“ i pivnice „Humsko“. Grupu čine vokal Boris Režak, gitarista i bubnjar Branko Koprivica uz dodatne članove benda – specijalno za ovaj nastup.

Cijena ulaznice za koncert je 10,00 KM i kupuje se u jednom od ova dva ugostiteljska objekta, gdje se vrši i rezervacija stola.

Sve događaje će obezbjeđivati radnici Javne ustanove „Ekologija i bezbjednost“ i „Hidroelektrana na Trebišnjici“ u gumenim čamcima, te iskusni spasioci, članovi plivačkih klubova i pojedinci sa licencama.

Organizatori „Dana na Trebišnjici“ su Turistička organizacija Grada Trebinja i Društvo prijatelja Trebinja uz podršku Grada Trebinja, Javne ustanove “Ekologija i bezbjednost”, Sportskog društva “Leotar” i Hidroelektrana na Trebišnjici.