trebinje grad.jpg

Dodjelom nagrade za izuzetan doprinos evro-mediteranskoj sceni "Zlatni platan" glumici Nataši Ninković u Trebinju će večeras početi 9. Festival filma.

Otvaranje festivala najavljeno je za 20.30 časova na platou pivnice Humsko u Starom gradu, uz samu obalu rijeke Trebišnjice.

Prve večeri festivala, koji se ove godine održava pod motom "Pod svjetlom mjesečeve rijeke", biće prikazan film "Četiri priče" Trebinjca Dragana Rajića.

Na otvaranju festivala gost će, između ostalih, biti i glumac Branislav Lečić.

Organizatori najavljuju sasvim drugačije otvaranje festivala od svih dosadašnjih, koje će pratiti trebinjske lađe, svjetlosni efekti i neobičan i inspirativan ambijent.

Do 8. avgusta biće prikazano 26 dugometražnih, kratkih igranih i dokumentarnih filmova iz zemlje, regiona i inostranstva.

Deveti Festival mediteranskog i evropskog filma u Trebinju biće održan na više lokacija. Ulaz na sve projekcije je slobodan, a besplatne ulaznice se mogu rezervisati putem imejl adrese:

ulaznice.trebinjefilmfestival@gmail.com

Festival organizuju Tangram Centar, KC Trebinje, Dom mladih Trebinje i Hotel "Leotar", a pokrovitelji su ministarstva kulture Republike Srpske i Srbije i Grad Trebinje.

Film festival trebinje program 2021.jpg