Istorija jednog vremena1.jpg

U Kulturnom centru organizovana je promocija knjige o trebinjskoj Bolnici pod nazivom „Istorija jednog vremena“ primarijusa doktora, književnika i humaniste Vukašina Lugonje, porijeklom Ljubinjca, koji trenutno živi i radi u Beogradu.

Lugonja, specijalista anesteziologije sa reumatologijom, osnivač je Odjeljenja intenzivne njege u tada Opštoj bolnici Trebinje i njen načelnik.

Prema riječima autora, ova knjiga spaja čovjeka sa čovjekom, vijek sa vijekom, rađena da premosti vijekove.

„Ovom knjigom potvrđujemo legitimnost naše istoričnosti, bez koje nema ni identiteta. Bez toga nema ni osjećaja života. Postoji mnogo razloga koji sprečavaju da jedni drugima budemo bliže, a ova knjiga pokazuje da postoji tok suprotnih niti da se stiže do najvećih bliskosti“, kazao je Lugonja.

Istorija jednog vremena2.jpg

Dr Dragan Kovač oduševljen je idejom da ovaj ljekar napiše kljigu o bolnici u Trebinju.

Doktor Lugonja je u trebinjskoj bolnici radio nešto više od  decenije, a iz našeg grada odselio je prije 33 godine, sakupio snagu, entuzijazam i osjetio potrebu da napiše knjigu o svojoj bivšoj ustanovi.

„Zaslužuje sve čestitke, jer je mnogo ljekara koji su radili u trebinjskoj Bolnici, otišli u penziju, mnogi su umrli, ali nisu imali taj kapacitet da napišu knjigu o ovoj ustanovi", rekao je Kovač.

Osim autora i dr Dragana Kovača, na predstavljanju knjige, u izdanju Udruženja Trebinjaca „Jovan Dučić“ u Beogradu govorio je  i književnik Šćepan Aleksić.

Organizator promocije je Grad Trebinje.