3x3 zasad1.jpg

Uz dosta dobre volje, angažžovanosti mještana, pomoći ljudi iz komšiluka može se napraviti sjajna stvar za mlade sportiste. Tako je Mjesna zajednica Zasad organizovala Ilindanski turnir u sve popularnijem basketu tri na tri u dvije konkurencije - uzrast 2007-2008. i 2009. i mlađi.

Turnir je trajao gotovo četiri časa, a na terenu je prodefilovalo pedesetak mladih košarkaša. Pored terena bili su brojni Trebinjci, a među njima i bivši košarkaši kao što su Duško Marković i Zdravko Vuković i Nikola Topalović-prvi čovjek trebinjskog 3x3 basketa.

U konkurenciji 2009. i mlađi ubjedljivo najbolji su bili članovi ekipe "Mlađi orlovi Frend trevel" koji su savladali Ložionu sa 16:2 i ŽKK Leotar 03 sa 15:3. Drugo mjesto pripalo je ekipi ŽKK Leotar 03 koja je savladala Ložionu sa 10:6.

Najbolji igrač turnira je Savo Radanović iz ekipe Mlađi orlovi Frend trevel, a Ivona Vučurević iz ŽKK Leotar 03 je najperspektivnija.

3x3 zasad2.jpg

Velika borba i sjajne utakmice viđene su u konkurenciji 2007. godište i mlađi. U utakmici za prvo mjesto Leo je pobijedio ekipu Bostona sa 11:3, dok je za treće mjesto Drim tim savladao Orlove Frend trevel sa 9:6.

Najbolji igrač turnira je Zoran Vukoje iz pobjedničke ekipe, dok je najperspektivniji Balša Mijanović član ekipe Orlovi Frend trevel.

„Vjerujte mi da sam se zaista prelijepo osjećao večeras. Ovo je suština košarke, da se mladi druže i igraju, da se nadmeću i pokažu svoje znanje i umijeće. Nadam se da će primjer iz Zasada slijediti i druge mjesne zajednice“, rekao je po završetku turnira Duško Marković-dugogodišnji košarkaš Leotara.

Slavenko Lakić predsjednik Mjesne zajednice Zasad takođe je bio zadovoljan.

„Mi smo poslušali molbe naših mališana, košarkaša iz naše mjesne zajednice. Pomogli smo organizaciju, djeca su presrećna, viđena je odlična košarka i ovim smo pokrenuli jednu lijepu tradiciju. Idemo dalje, ovaj Ilindanski turnir, ako Bog da, biće tradicionalan“, kaže Lakić.

U pobjedničkoj ekipi kod mlađih uzrasnih kategorija igrali su Stojan Marković, Sergej Kandić, Balša Mijanović i Savo Radanović a za ekipu Leo igrali su Zoran Vukoje, Nikola Milić, Jovan Vuković i Andrija Adžić.