Predstava 64 festival festivala.jpg

Predstavom „Pomarandžina kora“ u izvođenju ansambla Trsteničkog pozorišta večeras je završen takmičarski program ovogodišnjeg 64. „Festivala festivala“.

Predstavu je režirala Branislava Stefanović po dramskom komadu Maje Pelević - koji preispituje šta je ženski identitet danas i kako osmisliti život u okolnostima kada su trendovi, očekivanja zajednice i mediji ti koji oblikuju poželjan izgled i ponašanje žene, te bez izuzetka pozivaju na uklapanje u zadatu ulogu.

Priznanje protagoniste večeri žiri publike dodijelio je glumici Julijani Pavićević.

Proglašenje najboljih, dodjela nagrada i svečano zatvaranje festivala na programu je sutra veče, nakon predstave „Jedini put“, profesionalnog ostvarenja u produkciji SKK „Serbika“ Gnjilane i Doma kulture Gračanica, koje će od 20 časova i 30 minuta biti izvedeno van takmičarske konkurencije. Režiju i scenario dramskog prikaza o Velikom ratu na Kosovu i Metohiji potpisuje Jasmina Stoiljković.

U kokurenciji za nagrade festivala - Zlatne maske je šest predstava iz regiona, u izvođenju pozorišta iz Bijelog Polja, Kavadaraca, Bečeja, Banjaluke, Trstenika i grada domaćina.