basket liga trebinje 2021 (4).JPG

Poličani i zvanično igraju najbolji basket u Trebinju! Postalo je to jasno nakon večerašnje završnice druge gradske basket lige u kojoj je ekipa ovog naselja pobijedila Centar rezultatom 21:19 i izbora tirulu najbolje među čak devet ekipa iz devet trebinjskih naselja.

Pobjednik je dobio prelazni pehar koji je rad Trebinjca Željka Aleksića i novčanu nagradu u iznosu od 400 KM od kotizacija koju su igrači uplatili za nastup u ligi.

Drugoplasirana ekipa dobila je novčanu nagradu od 100 KM.

basket liga trebinje 2021 (3).JPG

Organizator turnira Nikola Topalović rekao je da je prikazan odličan basket sa vrhunskim potezima koji su prikazali prvotimci Leotara, talentovani košarkaši i rekreativci.

"Publika je mogla da uživa u odličnim mečevima i drago mi je da su se završne utakmica odigrale na stadionu Osnovne škole 'Vuk Karadžić' koji je prošle godine renoviran. Bilo je oko 50 basketaša i možemo biti ponosni na broj u odnosu na veličinu grada. Nadam se da će se tradicija nastaviti i naredne godine", rekao je Topalović.

basket liga trebinje 2021 (2).JPG

U četvrtfinalnim utakmicama Centar je bio bolji od Vinograda 21:17, Tini od Zasada 21:13, Police od Gučina 21:16, a Gorica od Petrovog Polja 17:16.

U polufinalnim utakmicama Centar je slavio protiv Tini 19:14, a Police protiv Gorice 21:14.

Finalna utaknica bila je prepuna uzbuđenja i nakon 'rovovske' borbe uz gromoglasno navijanje gledalaca slavio je domaćin (uz fenomenalnu igru MVP Premijer lige BiH Stefana Mijovića) koji je igrao u sastavu Jovan Kovačina, Stefan Mijović, Srđan Ratković, Goran Bodiroga, Nemanja Ratković i Bojan Babić.

basket liga trebinje 2021 (1).JPG