pozari.jpg

Požar većih razmjera aktivan je u selu Nudo kod Nikšića, gdje je ugroženo desetak kuća, a crnogorskim vatrogascima pomažu i kolege iz Trebinja i Lastve.

Vršilac dužnosti komandira Službe zaštite i spašavanja Slavko Tadić rekao je da su od jutros na lokalitetu sela Nudo i da su u pomoć pozvali avijaciju da pomogne spasiocima jer su ugrožene kuće.

"U pitanju su kuće Dabovića i Kovačevića. U akciji učestvuju i ekipe iz Trebinja i sa njima imamo odličnu koordinaciju", izjavio je Tadić novinarima.

On je dodao da su prihvatili pomoć i kolega iz Herceg Novog koji šalju ekipu.

"U međuvremenu je došlo i do požara u selu Kunak. Ugrožene su kuće Đurkovića, a vatra ide ka crkvi. Jedna posada vatrogasaca je tamo, a pokušaćemo i da avijacija, koja je angažovana na gašenju požara u selu Nudo, pomogne i kod novog požara", rekao je Tadić.

On je dodao da su nikšićki vatrogasci ovih dana imali pune ruke posla, da su tri dana vodili danonoćnu borbu sa požarom na relaciji Drenoštica-Bogetići.

"Skoro svakodnevno u Nikšiću i njegovoj okolini imamo po petnaestak intervencija. Uglavnom gori nisko rastinje, ali smo imali slučajeva i da gori šuma, žito", naveo je Tadić i apelovao da građani ne pale vatru na otvorenom prostoru.