Leotar borac.jpg

Fudbaleri Borca i Leotara odigrali su u Banjaluci neriješeno 0:0 u drugom kolu Premijer lige BiH.

Trebinjci su ovom utakmicom osvojili četvrti bod.

Borac je bio dominantniji sa posjedom lopte od oko 70 odsto i sa dosta više šansi.

Leotar je prvi zaprijetio preko Paranosa u 8. minutu, ali njegov šut je odbranio Ćetković i lopta je otišla u korner. Uzvretio je domaćin preko Vranješa četiri minuta kasnije, ali Perišić bio siguran. Ponovo je zaprijetio Leotar preko Sekulovića u 34. minutu, ali i ovoga puta je mreža mirovala.

Tokom drugog poluvremena Todorović je asistirao Ristiću, ali golman Ćetkovič je na mjestu. Najbolju šansu za gol imao je domaćin u nadoknadi vremena, u 94. minutu, kada je Živkovićev šut sa dva metra otišao pored gola.

Fk leotar borac.jpg

Po završetku utakmice trener Leotara Branislav Krunić nije krio zadovoljstvo.

„Mi smo bili planirali da u četiri kola uzmemo četiri boda, a već ih imamo nakon dvije utakmice. Mnogi su govorili kako je u Banjaluci ‘'zabranjeno’' Borcu uzeti bodove. Vidjeli ste da nije. Odlično suđenje, odlična fer igra. Čestitam Borcu na tome, želim im da se što prije oporave od evropskih utakmica i počnu dobro igrati u šampionatu. Mi smo bili disciplinovani, igramo 3-5-2 ili 5-3-2 i bili smo kompaktni. Idemo dalje“, raspoložen je bio Krunić.

Leotar u narednom kolu gostuje u Tuzli ekipi Slobode.

FK "Borac": Ćetković, Jovanović, Ćorić, Begić, Ćosić, Dujaković, Vojnović, Subić, Vranješ, Panajotis, Zakarić. Trener: Marko Maksimović.

FK "Leotar": Perišić, Milić, Paranos, Zečević, Sekulović, Ristić,
Čolić, Đurić, Arsić, Bosančić, Nikolić. Trener: Branislav Krunić.