Kovac petrovic.jpg

Srđan Kovač izabran je na izbornoj konferenciji za novog predsjednika Mladih socijaldemokrata u Trebinju.

Kovač je izrazio nadu da će afirmisati mlade i unijeti pozitivnu energiju kako bi što bolje radili u gradu.

"Zalagaćemo se za veću aktivnost, veće uključivanje mladih, kako u mjesnim zajednicama, tako i u lokalnoj zajednici da se mladima omoguće veća prava kroz stipendiranje i obrazovanje i na kraju, kao kruna njihovog rada, da bude zaposlenje", rekao je Kovač novinarima nakon Izborne konferencije.

On je izrazio zahvalnost predsjedniku Gradskog odbora SNSD-a u Trebinju i generalnom sekretaru stranke Luki Petroviću, kao i stranci, koji su prepoznali njegov rad i trud.

Predsjednik Gradskog odbora SNSD-a u Trebinju Luka Petrović rekao je novinarima da je večerašnjoj konferenciji prisustvovalo više od 150 mladih do 31 godine.

On je izrazio uvjerenje da su mladi u Trebinju odlučni da sve ono što se radi i formira u gradu prezentuju na pravi način.

"Imaju čist obraz da kažu sve šta smo to uradili, šta su drugi prije nas imali prilike, bilo na nivou BiH ili u lokalnoj vlasti i vidjelo se da nisu uradili ništa dobro za ovaj grad. Nama je najvažnije da mi koji smo u jednoj porodici - najvećoj i u našem gradu i u Republici Srpskoj šaljemo dobre poruke - mira, jedinstva, stabilnosti snage i volje da želimo da napravimo ljepše i bolje Trebinje za buduće generacije", rekao je Petrović.

Petrović je istakao da ovi mladi ljudi imaju vrijeme do 31 godine da pokažu svoje potencijale, te dodao da oni koji budu izrazito aktivni, i na opštem i ličnom planu idu dalje u svojim karijerama.

"Nadam se da će upravo oni voditi procese u ovom gradu za nekoliko godina", rekao je Petrović.

On je istakao da je obaveza Gradskog odbora SNSD-a u Trebinju, ali i njega kao predsjednika, da mladima kažu šta znaju i koji je najbolji put da naprave bolju budućnost u Trebinju, Hercegovini i Republici Srpskoj.

Srđan Ambulija, koji je u prethodne četiri godine bio predsjednik Mladih socijaldemokrata u Trebinju, čestitao je Kovaču za izbor i poželio mu mnogo sreće u budućem radu kako bi nastavio procese koji su započeti u prethodne četiri godine.