Rodoljub draskovic.jpg

Odbornici pozicija i opozicije bili su danas ujedinjeni oko podrške izradi zoning plana za područje Grada sunca, te je ova tačka dnevnog reda usvojena jednoglasno na sjednici Skupštine Grada.

Ovim je potvrđeno da je i pozicija i opozicija podržala ideje i vizije Radoljuba Draškovića za razvoj Trebinja, s obzirom na to da je kompanija "Svislajon" čiji je Drašković predsjednik - najveći investitor u Trebinju i Hercegovini.

Odbornici su istakli da daju podršku svim projektima koje planira Drašković na području Grada sunca, a samim tim i u Trebinju.

Podsjetimo, kompanija "Svislajon" zapošljava u Trebinju oko 1.500 ljudi u proizvodnim pogodima Industrije alata i prehrambene industrije i turističko-ugostiteljskom sektoru. Vizija Rodoljuba Draškovića je i izgradnja Grada sunca, koji je najveća privatna investicija u Republici Srpskoj.

Samo tokom prošle ljetne sezone, u jeku pandemije virusa korona, Grad sunca je posjetilo više od 100.000 gostiju, dok je znatno veći broj posjeta za cijelu 2020. godinu.