za sirac sira 2018 (1).JPG

Tradicionalna 10. trka „Za sirac sira“ koja će biti ujedno i MTB XCO državno prvenstvo BiH za 2021. godinu održaće se u nedjelju, 18. jula u selu Žakovo u organizaciji Biciklističkog kluba „Vučji zub“.

Prema riječima potpredsjednika Biliklističkog kluba „Vučji zub“ Petra Spaića trka će odlučivati državnog prvaka za ovu godinu.

„Prva trka je od 11.00 časova za najmađe takmičare, koji mogu nastupiti uz saglasnost roditelja. Zatim od 11.30 časova je trka za rekreativce, a od 12.30 je trka za kadete i mlađe kadete. Glavna elit trka seniora i juniora održaće se od 14.00 časova, a voziće se sedam krugova i ona će odlučiti državnog prvaka za ovu godinu u brdskom biciklizmu u BiH“, naveo je Spaić.

On je dodao da će učesnici glavne trke biti bodovani prema plasmanu za UCI svjetsku rang listu, što je kao ATP lista u tenisu.

„Staza je duga 4,2 km sa 160 metara visinske razlike. Očekujemo oko 100 takmičara iz Prijedora, Tuzle, Sarajeva, Bihaća, Zenice, Viteza, kao i predstavnike Biciklističkog saveza BiH i selektora reprezentacije“, rekao je Spaić.

On je najavio da će u ovoj trci učestvovati i takmičarka Lejla Tanović koja je među deset najboljih na svijetu. 

Nagrada ostaje ista za sve pobjednike trka, a to je hercegovački sir napravljen u Žakovu.

Rekreativci koji žele da se prijave, to mogu na broj telefona: 065/004-003 i 065/753-896.

Startni brojevi dijeliće se do 10.30 časova kada će biti održan tehnički sastanak prije trka.

Za sve učesnike obaveza je zaštitina oprema.