kokain droga.jpg

V.M. (37), kamiondžija iz Srbije, uhapšen je u ponedjeljak u velikoj akciji službenika Nacionalne agencije za kriminal (NCA), pošto je u njegovom kamionu u Francuskoj pronađeno 40 kilograma čistog kokaina!

Vrijednost zaplijenjene droge, kako je saopštila agencija, iznosi 3,2 miliona britanskih funti.

- Droga je pronađena u kamionu koji je išao za Veliku Britaniju. U tunelu u mjestu Kokel u Francuskoj granična policija je otkrila kokain oblijepljen trakama, smješten u kutijama na vrhu robe, koju je navodno prevozio. Nakon saslušanja, on je optužen za pokušaj uvoza kokaina u Veliku Britaniju, a poslije pojavljivanja pred sudom zadržan je u pritvoru - saopštila je NCA.

Komšije V.M., iz jednom manjeg mjesta u Srbiji, kažu da ga dugo nisu vidjeli i da im je rekao da se preselio u Bosnu.

- Vozio je kamion, ali nismo znali da je ušao i u te poslove. Čak je umio da se šali da se nikad neće oženiti, jer je stalno u kamionu - kaže sagovornik Kurira.

"Veliki udarac za kriminalnu grupu"

Komandant te agencije Martin Grejs rekao je i da je oduzimanje ove velike pošiljke kokaina veliki udarac za kriminalnu grupu koja stoji iza njegovog pokušaja šverca.

Inače, na fotografijama zaplijenjenog kokaina, koji je bio skriven u toalet-papiru i bocama, vidi se oznaka "CR7", koju koristi slavni fudbaler Kristijano Ronaldo.

- Kokain sa istom oznakom pronađen je i kada se u delti Dunava u Rumuniji prevrnuo brod koji ga je prevozio. Inspektori su tada otkrili da je iza pošiljke stajao škaljarski klan, odnosno Igor Dedović, koji je u januaru prošle godine ubijen u Atini, kao i izvjesni Davor T. Ove oznake na paketima kokaina, čistoće preko 90 odsto, od velike su pomoći inspektorima jer mogu da ih dovedu do osoba od kojih je droga kupljena, pošto svaki narko-bos ima svoju oznaku, koja garantuje kvalitet robe, ali i stavlja do znanja konkurenciji čija je - objašnjava naš sagovornik.

On podsjeća da su i tada u Rumuniji uhapšeni osumnjičeni Srbi, koji je trebalo da manjim kamionima prebace drogu, ali da organizator i finansijer nikad nisu privedeni.

- Dedović je u međuvremenu ubijen, ali nema sumnje da je poslove preuzeo neko drugi - zaključuje naš sagovornik.