Vucurevic.jpg

Trebinjski PDP je pred raskolom gdje jednu struju predvodi novoizabrani predsjednik Gradskog odbora Slavko Vučurević, a drugu narodni poslanik te partije Ljubiša Krunić.

U PDP-u je uzavrelo kao u košnici, a najnoviji sukob izbio je oko narodnog poslanika iz kluba SDS-a Nebojše Vukanovića.

Tako je PDP danas osudio Vukanovićeve tvrdnje da Vučurević šuruju sa Lukom Petrovićem iz SNSD-a, podsjećajući da je upravo Vukanović 2012. bio prikriveni kandidat SNSD-a za gradonačelnika našeg grada.

U PDP-u tvrde da je Vukanović taj koji pokušava da zavađa i vlada, jer se još uvijek nije oporavio od izbornog poraza od prije skoro devet godina.

S druge strane, poslanik Krunić, takođe član trebinjskog PDP-a odavno je na izlaznim vratima iz te partije i bukvalno je pitanje trenutka kada će istupiti. A da je situacija u stranci teška pokazuje i njegova večerašnja objava na Fejsbuku.

Ljubisa krunic1.jpg

Tako se Krunić ograđuje od saopštenja PDP-a, naglašavajući da vokabular kojim se omalovažava i vrijeđa Vukanović nije nešto što priliči partiji, naslućujući, kaže, da je u pitanju lični stav i animozitet pojedinca ili grupe ljudi.

"Pomenuto saopštenje je nedvosmislen dokaz da unutar PDP-a Trebinje nije sve kako treba i da se pod hitno stvari moraju raščistiti prvenstveno zbog izbora koji dolaze, kada nam više nego ikada do sada treba jedinstvo", naveo je Krunić.

Zanimljivo je da su Krunić i Vučurević bili veoma bliski saradnici od 2012. do 2016. kada su dijelili politički kolač oličen u gradskoj vlasti. Ipak, tikva je pukla još prije godinu i po dana kada je Kruniću postalo jasno da njegovo mišljenje u lokalnom PDP-u niko ne uzima čak ni u razmatranje i da Vučurević i dalje ima glavnu riječ.

Na Vukanovićevu stranu stala je i Jelena Trivić, ali ne i Draško Stanivuković. Vrh PDP-a, kao što se i očekivalo, mudro ćuti.

Izvori iz PDP-a kažu da je svašta moguće ali da je ipak teško očekivati da vrh PDP-a udari po Vučureviću koji je bio njihova glavna perjanica protiv vlasti koju predvodi upravo SNSD, za koga ga Vukanović sada optužuje da sa njima šuruje.

I nedavni dolazak Igora Crnatka u Trebinje potvrdio je samo ono što se spekulisalo - Vučurević ima podršku vrha PDP-a, a očekivanja druge struje u toj partiji pala su u vodu.

Vucurevic crnadak.jpg