vukanovic .jpg

Narodni poslanik Nebojša Vukanović rekao je danas da je podnio krivične prijave protiv gradonačelnika Mirka Ćurića, načelnika Odjeljenja za finansije  po ovlašćenju Momira Šarenca i generalnog direktora Elektroprivrede Republike Srpske Luke Petrovića.

Vukanović je kazao da je Okružnom javnom tužilaštvu predao krivičnu prijavu protiv gore navedenih lica zbog zloupotrebe službenog položaja i ovlašćenja, jer je Grad Trebinje uplatio FK "Leotar" 486.000 KM za deblokiranje računa ovog premijerligaša.

"Tražimo od Tužilaštva da postupe po našoj prijavi i da svu trojicu pozovu na razgovor, odrede im mjeru pritvora ili zabrane i oduzme mobilne telefone", naveo je Vukanović.

On je dodao da je Petrović u prijavi osumnjičen kao podstrekač u ovom slučaju.

Prema njegovim riječima, rješenje je da se sport odvoji od politike.

Kazao je i da očekuje od nadležne sudske instance da izrekne mjere zabrane po ovoj prijavi, u suprotnom će, umjesto osumnjičenih, "prozivati", "pratiti u stopu" i "maltretirati" tužioce.

Vukanović je tokom konferencije za novinare iznio i tvrdnje da su su Luka Petrović i Slavko Vučurević sklopili politički pakt, navodeći da su neki bliski Vučurevićevi ljudi zaposleni u elektroenergetski sektor.

Iz Stručne službe gradonačelnika najavljeno je obraćanje Mirka Ćurića za 13.30 časova, dok je u toku konferencija za novinare Uprave FK "Leotar".