Fk leotar ekipa.jpg

Put Bijeljine krenuo je autobus sa igračima i stručnim štabom FK "Leotar" koji će sutra da odigraju utakmicu prvog kola Premijer lige BiH sa domaćim FK "Radnik".

Treba podsjetiti da su posljednju premijerligašku utakmicu Trebinjci odigrali 10. maja 2014. godine u Zenici protiv FK "Čelik" i izgubili sa 3:0.

Trener Branislav Krunić je rekao da je Leotar, stručni štab, igrače i rukovodstvo kluba zadesila specifična situacija jer se u kratkom vremenskom periodu trebalo prilagoditi takmičenju u Premijer ligi BiH.

Sa tručnim štabom napravljen je plan i program priprema i odigrane u četiri kontrolne utakmice što je zadovoljavajuće za vremenski period koji je Leotar imao.

"Očekuje nas neizvjesnost u Premijer ligi jer ne znamo na kom se nivou nalazimo u odnosu na druge ekipe. Odigrali smo dvije utakmice protiv ekipa iz Premijer lige i vidjeli smo da možemo igrati sa tim ekipama, ali smo u zaostaku. Zato smo i doveli neka pojačanja koja bi nam donijela individualnu prevagu što se tiče kvaliteta tako da se možemo ravnopravno nositi sa ekipama u najboljem rangu BiH", rekao je Krunić.

Što se tiče igrača koje je zatekao, Krunić ističe da su to dobri momci koji su korektno odradili pripreme. Vidljivo je da nedostaje kvalitetan napadač koji postiže golove, kreira šansu i dobro se kreće, ali se Krunić nada da će u narednom periodu biti riješen taj problem.

"Ulazimo u takmičenje i prva utakmica nas očekuje u Bijeljini. Protivnik je po mjeri na početku prvenstva i to je ekipa sa kojom ćemo pokušati ostvariti dobar rezultat. Ne idemo sa bijelom zastavom i imamo tačan plan kako ćemo igrati. Biće to zanimljiva utakmica", rekao je Krunić.

Prema njegovim riječima, prva utakmica će puno toga pokazati objema stranama. Budući da se utakmica prenosi na televiziji to je prilika da se Trebinjci pokažu u dobrom svjetlu.

"Ovo je prilika mojim igračima da pokažu da posjeduju određeni kvalitet i da svojim dobrim igrama sebi pomognu u daljoj karijeri", istakao je Krunić.

Na kraju je novi trener Leotara naglasio da je važno da se na početku prvenstva ne bude u velikom zaostatku da bi se ostvario cilj, a to je opstanak.

"Mislim da taj cilj nije nerealan i da imamo šanse da ostvarimo cilj koji smo postavili ispred sebe", jasan je Krunić.

Utakmica se igra u petak na Gradskom stadionu u Bijeljini sa početkom u 20.00 časova uz direktan prenos na ARENI 1.