curic konferencija.JPG

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić rekao je da je uplata sredstava Fudbalskom klubu "Leotar" iz gradskog budžeta urađena u skladu sa zakonom, da su ispoštovane sve predviđene procedure i da je spreman da odgovara za svaku eventualnu neregularnost.

Ćurić je istakao da su sredstva obezbijeđena realokacijama i kroz grant za sport, te da je mogućnost svakog gradonačelnika, po ovlašćenju Skupštine, da izvrši realokacije u maksimalnom iznosu od pet odsto u jednom odjeljenju Gradske uprave.

On je kazao da je iza odluke o podršci Leotaru za nastup u Premijer ligi stala Gradska uprava, skupštinska većina, Gradski savjet, Savjet i Komisija za sport, Privredni savjet.

"Dosta je više tih dušebrižnika koji se čas bore za fudbalere i opstanak kluba, a čas su protiv što se tom istom klubu pomaže da bi mogao da nastupa u najelitnijem fudbalskom takmičenju u zemlji", istakao je Ćurić.

Prema Ćurićevim riječima, nije slučajnost što je narodni poslanik Nebojša Vukanović baš danas, dan pred prvi nastup Leotara u Premijer ligi, sazvao konferenciju za novinare i iznio neargumentovane tvrdnje da se nešto radi kako ne treba.

"Vrijeme će pokazati ko je u pravu, a ko nije, ali ulica nije mjesto gdje se rješavaju problemi. Nadležni organi treba da kažu šta je činjenično stanje", napomenuo je Ćurić.

Ćurić je podvukao da mu nije jasno zbog čega ne reaguju organi gonjenja nakon Vukanovićevih izjava da će maltretirati i pratiti u stopu tužioce, te očiglednih prijetnji i pritisaka na rad sudskih organa.

"Svi koji treba da odgovoraju i treba da odgovaraju. Nemam čega da se plašim. Lično sam odogvoran imenom i prezimenom za sve što radim. Mene bi bilo sramota da Leotar ne odigra prvu utakmicu jer mu je blokiran račun, a pritom je obezbijedio plasman u Premijer ligu", naveo je Ćurić.

On je kazao da će Vukanoviću sutra ponovo biti krive sudije kada izgubi spor zbog neargumentovanih tvrdnji, te da je stekao utisak da su sudije u pravu samo ako sude kako Vukanović misli da treba.