vodovodni sistemi trebinje (2).jpg

Gradonačelnik Mirko Ćurić i direktor "Vodovoda" Miodrag Batinić učestvuju na seminar-treningu pripreme za apliciranje sa projektima vodosnabdijevanja ka Svjetskoj banci, koji se održava u Banjaluci.

Ćurić je rekao da je Trebinje izabrano među nekoliko lokalnih zajednica u cijeloj Republici Srpskoj i Federaciji BiH kao grad koji svojim primjerom odgovornog i planskog ulaganja i funkcionisanja vodovodnog sistema predstavlja primjer za slijediti.

On je istakao da Svjetska banka ima namjeru da obezbijediti grantovska, to jest bespovratna sredstva i povoljna kreditna sredstva sa minimalnim kamatama za ove projekte.

"Mi već imamo spremne projekte za izgradnju rezervoara 'Crkvina', te za izgradnju vodovodne mreže od HE 'Trebinje 2' do 'Vrelog oka'", naveo je Ćurić.

Prema njegovim riječima, izbor Trebinja za jedan od gradova je veliki podsticaj za budući rad i rješavanje problema vodosnabdijevanja, što će omogućiti realizaciju projekata od izuzetne važnosti za sve građane.

Riječ je o projektu vodosnabdijevanja od 2021. do 2028. godine, koje će podržati Svetska banka sa oko 70.000.000 KM za lokalne zajednice u našoj zemlji.

vodovodni sistemi trebinje (1).jpg