Fk leotar dejan sipovac3.jpg

Jedan od najboljih igrača i prvi strijelac Leotara u prošloj sezoni Danilo Šipovac postao je novi fudbaler Zrinjskog, sa kojim je potpisao ugovor na tri godine. Uz to, i njegov matični klub Krupa dobiće propisano obeštećenje u iznosu od 50.000 KM.

Mladi Banjalučanin proveo je prošlu sezonu u Leotaru kao pozajmljen igrač Krupe i sa 12 postignutih pogodaka dao je puni doprinos da Trebinjci u svojoj povratničkoj sezoni osvoje drugo mjesto na kraju Prve lige Republike Srpske, a onda, zahvaljujući odustajanju ekipe iz kanjona Vrbasa, da budu promovisani u novog člana Premijer lige BiH.

Izgledalo je da će Šipovac nastaviti saradnju sa Leotarom, ali se pojavila ponuda iz Mostara i on je odlučio da ipak promijeni sredinu.

- Načuo sam i ranije da me skauti Zrinjskog prate, pogotovo u drugom dijelu prvenstva Srpske. Nisam na to obraćao previše pažnje, mislio sam da je mnogo važnije da budem dobar na terenu i da Leotar ostvaruje dobre rezultate nego da razmišljam o tome na čijem sam radaru. Ispostavilo se sada da je to bilo veoma ozbiljno i, evo, stigao sam u Mostar - rekao je mladi napadač u razgovoru za “Glas Srpske”.

Iako još mlad, Danilo je svjestan izazova koji je pred njim. Kako sam kaže, nema straha, već samo želju da se dokaže i opravda sva očekivanja.

- Za mene kao mladog igrača ovo je, bez sumnje, veliki iskorak u karijeri. Ne bojim se izazova, znam šta me čeka i šta se od mene očekuje, i znam da moram dati sve od sebe da se prvo dokažem u novoj sredini, a onda i da napredujem. Vjerujem da hoću jer sam došao u, za naše prilike, veoma ozbiljan klub, koji svake godine ima najviše ambicije. One su iste i u novoj sezoni, iako će Zrinjski imati dosta podmlađen sastav. Ne bojim se konkurencije, siguran sam da će me ekipa i navijači prihvatiti, a ja ću dati sve od sebe da im se odužim na terenu - poručio je Šipovac.

Na kraju, mladi napadač nije propustio da spomene matični klub Krupu, ali i Leotar, ekipu koja ga je izbacila u orbitu.

- Zaista mi je drago što će Krupa dobiti obeštećenje i nadam se da će se uskoro vratiti u najviši rang fudbala BiH. A što se tiče Leotara, želim mu sve najbolje i biće zauvijek u mom srcu. To je sredina gdje sam se dokazao i pokazao da mogu igrati ozbiljan i kvalitetan fudbal. Prihvatili su me kao da sam tu cijelog života i vjerujem da će se izboriti za opstanak, a onda se vratiti i u sam vrh fudbala BiH - dodao je Šipovac.