Curic drapic.jpg

Najveći broj putnika u cijeloj BiH prelazi granicu sa Crnom Gorom preko graničnog prelaza Zupci kod Trebinja, te je upućen apel putnicima da mogu koristiti i granični prelaz Klobuk, kako bi se smanjile gužve, poručeno je sa današnjeg sastanka gradonačelnika Trebinja Mirka Ćurića sa predstavnicima Granične policije BiH i Turističke organizacije Trebinje.

Ćurić je rekao novinarima da nije dobro da se na graničnom prelazu Zupci čeka duže nego što je uobičajeno.

"Nastojaćemo da sugerišemo svima, pogotovo ljudima iz Trebinja koji putuju dnevno na more, ako postoji ta opcija da ne koriste granični prelaz Zupci, nego da idu na granični prelaz Klobuk", rekao je Ćurić.

On je dodao da je u prethodnom periodu dogovoreno da integrisani granični prelaz bude na Zupcima kod Trebinja, te da je to u proceduri.

"Mi predlažemo da se ljudi informišu putem sistema kamera na graničnim prelazima i da se procijeni kada je vrijeme kad se lakše prelazi granica. Dogovorili smo da se sugeriše ljudima da krenu sa validnom dokumentacijom, jer i to pravi probleme", rekao je Ćurić.

Komandir Jedinice Granične policije Trebinje Nikola Drapić rekao je novinarima da je za dane vikenda granični prelaz Zupci prešlo više od 7.000 putnika, te dodao da tehnički i ljudski kapaciteti postoje i koriste se maksimalno.

On je dodao da su procedure prelaska granice iste u BiH kao i u Crnoj Gori.

"Ako se čeka na ulazu u BiH pola sata, čeka se i na izlazu u Crnoj Gori isto toliko. Naš je interes da smanjimo gužve radi građana. Preporučujemo građanima da putuju predveče i noću kada nisu velike gužve", rekao je Drapić.

On je apelovao da građani putuju preko graničnog prelaza Klobuk, a mogu koristiti i granični prelaz Krstac kod Gacka, te Deleuša kod Bileće.