Izlozba radova clanova udruzenja milorad corovic2.jpg

U Dučićevoj ulici otvorena je 9. godišnja izložba Udruženja likovnih umjetnika istočne Hercegovine "Milorad Ćorović" .

Udruženje broji oko 20 članova, a 15 autora izložilo je oko 30 slika. Slike su rađene različitim tehnikama - od ulja na platnu, akril na platnu, kombinovane tehnike, do akvarela i tuša, sa različitim slikarskim motivima.

Otvarajući izložbu načelnik Odjeljenja za kulturu, porodicu, sport i obrazovanje Slađana Skočajić istakla je da ova izložba predstavlja još jedan biser u okviru programa koji se zove „Trebinjsko kulturno ljeto“.

„Najvažanije je da večeras uljepšamo ovaj prostor, kao što naši umjetnici uljepšavaju svaki kutak našeg grada“, kazala je Skočajićeva.

Izlozba radova clanova udruzenja milorad corovic1.jpg

Član Udruženja Drago Vučić je rekao da je ovogodišnja izložba zanimljivija tim prije što je riječ o radovima koji su nastajali za vrijeme pandemije, te predstavljaju svojevrsni odgovor hercegovačkih stvaralaca na ova iskušenja.

"Možda bi bilo zanimljivo kada bi na osnovu naših radova neki dobar psiholog rekao – da li su se tokom ovog perioda desile neke promjene u nama samima. Moj lični odgovor na ovo vrijeme bio je povratak izvoru, svjetlosti i molitvi Gospodu da pobijedi ovo zlo“, kazao je Vučić.

Udruženje likovnih umjetnika istočne Hercegovine nosi ime osnivača i prvog dekana trebinjske Akademije likovnih umjetnosti Milorada Ćorovića, a okuplja slikare koji su završili ovu akademiju.

Izložba je organizovana u okviru manifestacije "Trebinjsko kulturno ljeto“, pod pokroviteljstvom Grada Trebinja i uz podršku Turističke organizacije.