ciscenje namjestaja.jpg

Kućnih poslova nikad ne manjka, pogotovo kada dođe vrijeme za veliko sezonsko raspremanje, kada na red dolazi detaljno čišćenje i pranje, čišćenje namještaja, fotelja, kreveta, ugaonih garnitura.

Takođe, treba detaljno očistiti i osvježiti i dušek na kome spavamo, očistiti tepihe, oprati zavjese.

Ono što ženski kolektiv u tom slučaju praktikuje, jesu uradi sama trikovi, koji nam pomažu da efikasnije očistimo određene površine pomoću sastojaka koje već imamo kod kuće.

Takođe, ovog puta smo posebno pažnju obratili na pojedine detalje koje često previdimo kada su čišćenje i raspremanje u pitanju - jedan od tih detalja su nimalo prijatne grinje, koje često umiju da se uvuku u pojedine površine, materijale, pa ćemo vam u videu pokazati i jednostavan trik kako da ih se riješite kada su u pitanju namještaj, zavjese, fotelje.

Takođe, pokazaćemo vam kako da lako, brzo i efikasno očistite dušek na kome spavate, što je veoma važno za zdravlje i kvalitet sna, kao i kako da očistite fotelju, ili neki drugi komad namještaja, i uklonite fleke, pomoću rastvora koji ćete sami da napravite.

Sprej protiv grinja za nameštaj, zavjese: U bočicu sa raspršivačem sipajte 20-ak kapi eukaliptusa, dobro promućkajte i isprskajte površine.

Protiv grinja na tepihu: Pospite tepih soda bikarbonom i ostavite da odstoji 30 minuta. Potom tepih detaljno usisajte.

Za čišćenje nameštaja (sintetički materijal): Pomiješajte 200 ml tople vode, 100 ml alkoholnog sirćeta i 2 kašike deterdženta. Dobro promućkajte, pa isprskajte po namještaju.

Trljajte nježnom mikrofiber krpom dok mrlje ne nestanu.

Dušek: Pospite dušek soda bikarbonom, ostavite da odstoji, pa detaljno usisajte.

Svi detalji vas čekaju u našem novom videu.