miljan aleksic.jpg

Policijska Uprava Trebinje podnijela je protiv Miljana Aleksića, bivšeg načelnika opštine Bileća, izvještaj za krivično djelo zloupotrebe službenog položaja ili ovlaštenja kojim je Opštini Bileća nanesena materijalna šteta od 150.000 maraka.

Aleksić je osumnjičen da je jednom tamošnjem preduzeću još 2013. godine, vršeći funkciju načelnika opštine, omogućio ostvarivanje protivpravne imovinske koristi u pomenutom iznosu, a sam Aleksić tvrdi da tu nema ništa ni sakriveno, ni nepošteno.

"Nije riječ o 'jednom preduzeću', već o nekadašnjoj 'Bilećanki' u kojoj su radili radnici bez ikakvih primanja, pa su zbog toga počeli da štrajkuju i ja sam im samo želio pomoći", rekao nam je u telefonskom razgovoru Aleksić.

Kaže da ne osjeća nikakvu krivicu, jer je u pitanju bila pozajmica koja je dogovorena sa Vladom Republike Srpske i predsjednikom, a u pitanju su bile brojne neisplaćene plate i sve druge radne prinadležnosti i dažbine.

"Nije bilo lako gledati te žene, jer je u pitanju bila mahom ženska radna snaga, kako mjesecima badava dolaze na posao, žale se da nemaju kupiti djeci ni knjigu ni svesku, a ipak ponovo rade, nadajući se barem nekom primanju. Zbog toga sam to uradio i sav grijeh neka ide na moju dušu", odlučan je Aleksić.

O tome koliko je i kako on sam, iz kase svoje firme "Aleksić komerc", pojedinačno pomagao građanima Bileće nije želio da govori, jer se vodio mišlju "da ni lijeva ruka ne treba da zna kada desna dariva", već samo dodaje da i danas to radi.