Komunalno trebinje7.jpg

Zalaganjem radnika Komunalnog preduzeće Trebinje ovaj grad je jedan od čistijih i uređenijih u regionu, a potvrda tome su posjete kolega iz susjednih gradova kako bi preuzeli model rada.

Iako se trude  da budu što manje vidljivi na terenu, njihov rad je i te kako primijetan – uređene zelene površine, pažljivo posađeni i održavani cvijećnjaci, ispražnjene i oprane kante za smeće, pokošena trava u prigradskim naseljima.

Komunalno trebinje8.jpg

Direktor preduzeće Milan Mandrapa kaže da radnici rade u tri smjene i da svi imaju jedan cilj – čisto i lijepo Trebinje, napominjući da iako rade danonoćno bude i primjedbi građana, ali da se potrude da odmah reaguju.

Milan mandrapa.jpg

Mandrapa napominje  da imaju mali broj zaposlenih s obzirom na broj stanovnika i da  ne mogu biti istog momenta na mjestima gdje se prave divlje deponije, ostavlja smeće, ali da su zahvalni građanima na sugestijama i pozivima.

Da bi grad bio još ljepši Mandrapa napominje da su ovih dana posadili  44 listopadne magnolije i 12 oleandera , a paralelno sa svim redovnim aktivnostima radili su pejzažno uređenje Zatvorenog bazena u Trebinju.

IMG_20210708_35472.jpg

“U okviru tih radova ugradili smo 3.000 metara kvadratnih travnog busa i posadili biljke primjerene našem podneblju. Novi bazen biće okružen drvoredom od dvije vrste”, ističe Mandrapa.

On napominje da gradska čistoća danonoćno radi i na skupljanju opalih cvjetova sa pripercima sa lipa, svaku noć se autocisternom peru javne površine, a u okviru poslova ovog preduzeća je održavanje i izgradnja gradskih groblja.

Ovih dana  radnici službe “Zelenilo” započeli su u Starom gradu čišćenje i uređenje ljetnog kina.

Komunalno trebinje6.jpg

Zahvaljujući njima Gradskom parku svi se dive.

Komunalno trebinje5.jpg

Dok građani mirno spavaju vrijedni komunalci peru ulice.

Komunalno trebinje3.jpg

Sredili su i oprali i lokomotivu – popularnog Ćira.

Komunalno trebinje4.jpg

Ono što izletnici bez srama ostave komunalci očiste.

Komunalno trebinje9.jpg