stop-policija.jpg

Policijska uprava Trebinje će od 2. do 4. jula 2021. godine, realizovati republičku akciju u saobraćaju, u sklopu kampanje „Vozi oprezno, putuj bezbjedno“ pod nazivom „kontrola vozača pod dejstvom alkohola, opojnih droga ili psihoaktivnih lijekova.“

U 2021. godini, u proteklih pet mjeseci evidentirano je 126 saobraćajnih nezgoda, u kojima je 18 lica zadobilo lakše tjelesne povrede, osam lica teške tjelesne povrede i jedno lice je smrtno stradalo, za razliku od prethodne godine kada je evidentirana 161 saobraćajna nezgoda, u kojima je 33 lica zadobilo lakše tjelesne povrede, 13 lica teže tjelesne povred i jedno lice je smrtno sradalo.

Broj evidentiranih saobraćajnih nezgoda u proteklih pet mjeseci u 2021. godini u odnosu na predhodnu godinu i isti period, je smanjen za 35 saobraćajnih nezgoda ili 26% od ukupnog broja saobraćajnih nezgoda.

Poredeći saobraćajne nezgode sa posledicama po lica, naročitito broju poginulih, u julu i avgustu 2018. i 2019. i 2020. godine, sa ostalim mjesecima, evidentno je da je u navedena dva mjeseca najviše evidentirano poginulih lica.

Apelujemo na sve učesnike u saobraćaju da poštuju saobraćajne propise i saobraćajnu kulturu.