IMG_3307.JPG

Gradonačelnik Mirko Ćurić i ambasador Kraljevine Norveške u BiH Olav Rajnertsen razgovarali su danas u Trebinju o mogućnostima ulaganja u najjužniji grad Srpske i privrednim potencijalima koje naš grad može da ponudi norveškim investitorima.

Ćurić je rekao da je Rajnertsena upoznao o privrednoj situaciji u Trebinju, navodeći da su se saglasili da potencijalna saradnja može da se ostvari upravo u sektorima koji su prepoznati kao strateške grane razvoja.

„To su energetika, poljoprivreda i turizam. Očekujemo posjetu norveških investitora vjerujući da možemo da ispunimo uslove koje oni zahtijevaju, što će omogućiti nova radna mjesta“, naveo je Ćurić.

On je kazao da će ambasador tim povodom sutra razgovarati i sa privrednicima sa područja grada.

Ambasador Rajnertsen je naveo da očekuje da će uspjeti da u Trebinje dovede norveške investitore krajem septembra.

„Ima potencijala za saradnju i vjerujem da će ona biti uspješna na obostrano zadovoljstvo“, naveo je Rajnertsen.

On je napomenuo da je ovo samo prvi u nizu sastanaka sa predstavnicima Grada Trebinja, ističući da će se bilateralna saradnja nastaviti i u narednom periodu.

Osim gradonačelnika Ćurića sastanku su prisustvovali i predsjednik Skupštine Grada Dragoslav Banjak, zamjenik gradonačelnika Dražen Bošković i načelnik Odjeljenja za turizam, poljoprivredu i preduzetništvo Bojan Vučurević.