Plivaci KVS Leotar banjaluka.jpg

U Banjaluci je proteklog vikenda organizovano takmičenje "Borac Telegroup Grand Challenge" na kome su plivači Kluba vodenih sportova /KVS/ "Leotar" ostvarili zapažene rezultate osvojivši sedam medalja od čega tri srebrne i četiri bronzane.

Helena Lakić je i ovaj put potvrdila svoj talenat sa četiri medalje - dvije srebrne na 100 i 200 metara leđno, dok je dvije  bronzane medalje osvojila na 50 metara delfin i 50 metara leđno u kategoriji od 15 do 16 godina.

Uspješna je bila i Teodora Kraljević koja je osvojila bronzanu medalju na 400 metara slobodno takođe u kategoriji od 15 do 16 godina.

Treba istaći lične rekorde u svojim disciplinama svih mladih plivača KVS Leotar, ulazak  u finalne trkama sa starijim plivačima, a posebno prve medalje na međunarodnim takmičenjima Igora Kundačine  i Ognjena Ćurića. Igor je osvojio srebrnu medalju u diciplini 100 metara leđno u kategoriji od 13 do 14. godina, dok je Ognjen osvojio bronzanu medalju na 100 metara leđno u istoj kategoriji.

Na takmičenju su učestvovali klubovi iz Srbije, Crne Gore, Kanade, Estonije, Gane, Grčke, Irana, Slovenije, Švedske, Tunisa, Federacije BiH i Republike Srpske.