Pionirsko prvenstvo u atletici trebinje1.jpg

Na stadionu u Policama održano je prvenstvo Republike Srpske za starije pionire/ke na kome su članovi dva trebinjska atletska kluba - "Leotar" i "Trebinje" osvojili pet zlatnih, šest srebrnih i deset bronzanih medalja

Članovi AK "Leotar" osvojili su tri zlatne, četiri srebrne i četiri bronzane medalje.

Dvostruka prvakinja Srpske postala je Anastasija Janjić i to u disciplini 100 metara sa preponama i 100 metara sa novim ličnim rekordom, kao i štafeta 4x100 metara koje su postale šampionke Republike Srpske u sastavu Jovana Kržić, Anastasija Janjić, Kristina Dolina i Kristijana Kušić.

Kristina Dolina bila je druga u disciplini 100 metara sa preponama, dok je u troskoku osvojila bronzanu medalju.

Srebrne medalje osvojile su Jovana Kržić u disciplini skok u vis, Kristijana Kušić u disciplini 300 metara i Bojan Dolina u bacanju koplja.

Bronzom su se okitili Filip Radovanović u disciplini 800 metara i Milica Radovanović.

Pionirsko prvenstvo u atletici trebinje2.jpg

Članovi AK "Trebinje" osvojili su dvije zlatne, dvije srebrne i šest bronzanih medalja.

Dvostruka prvakinja Republike Srpske je Kristina Filipović i to u bacanju koplja i kugle. Kristina Grujičić je u skoku u dalj osvojila srebrnu medalju kao i Jovan Stanimirović u skoku u vis.

Bronzane medalje osvojili su Emilija Pikić u skoku u dalj, Kristina Grujičić na 300 metara, Radenka Glavan na 1.000 metara, Srđan Šuković u skoku u dalj i Nenad Krstović u trci na 300 metara.

Na prvenstvu je učestvovalo 100 takmičara iz 13 klubova.

Prvenstvo je održano u organizaciji Atletskog saveza Republike Srpske, Atletskog kluba Leotar i pod pokroviteljstvom Grada Trebinja.

Pionirsko prvenstvo u atletici trebinje4.jpg