Kuhinjica trebinje3.jpg

Serijal "Kuhinjica" organizovao je u hotelu Nar "Gastro turizam" - prikazivanje gastro ponude i turističkih potencijala Trebinja i Pala.

Nakon Jahorine, Zvornika i Brčkog red je došao na i najjužniji grad Republike Srpske.

Prema riječima direktora Kuhinjice za BiH Zorice Đukić posjećenost je do sada bila najveća zbog ljepote grada i njegove odlične ponude.

"Ovdje su sve televizije na kojima se emituje naša emisija, ali i pisani mediji koji prate naš rad. Poruka je da biramo domaće, tako da je namještaj naše 'Kuhinjice' opremljen sa proizvodima firme 'Dineco', a ako jedemo hranu da jedemo domaće autentično. Želimo da predstavimo nešto što je naše i dobro", rekla je Đukićeva.

Kuhinjica trebinje1.jpg

Što se tiče jela koja su bila na trpezi to su bila jela koja su karakteristična za Trebinje kao što su grah poljak, sarma od raštana, cicvara sa medom, raštan.

"Uvijek predstavljamo autentična jela kraja u kojem se nalazimo. Prije godinu dana imali smo emisiju na pijaci i bilo je odlično. Komentari su bili odlični, a na Jutjubu ima emisija o Trebinju koju smo tada snimili i ima preko 48.000 pregleda. Ovdje su predivni domaćini i ljudi", kategorična je Đukićeva.

Organizator ovog projekta je Grad Trebinje zajedno sa serijalom 'Kuhinjica', a prijatelj gastro susreta je firma "Dineco".

Kuhinjica trebinje2.jpg