Mladji pioniri kk leotar.jpg

Mlađi pioniri Košarkaškog kluba Leotar, godište 2008. i 2009., izborili su plasman na završni turnir Košarkaškog prvenstva Republike Srpske na turniru koji je protekla dva dana održan u Zvorniku.

Mladi Trebinjci su prvog dana turnira, nakon višečasovnog putovanja, uspjeli da pobijede domaćina turnira ekipu Zvornik Basketa sa 64:62.

Drugog dana turnira Budućnost iz Bijeljine je pobijedila izabranike Milana Komara sa ubjedljivih 52:38, a u trećoj utakmici Leotar je bio dominantan protiv ekipe Varde i slavio sa 49:28.

"Na nama je da se tokom narednih dana najprije odmorimo od napornih utakmica i putovanja, ali i dodatno pripremimo za finalni turnir. I Leotar će konkurisati za domaćina ovog turnira i pokušaćemo da napravimo novi rezultatski iskorak“, kaže trener trebinjske ekipe Milan Komar.

Za Leotar su na ovom turniru nastupili: Mijanović (ukupno 34 poena), Đajić 6 , Glušac 22, Radić 12, N. Ignjatić 12, Kandić 21, Kašiković 4, Samardžić 6, Škrivan, Vuković 25, D.Ignjatić 9, Milićević 5 poena.   

Na završnom turniru pored Budućnosti iz Bijeljine i Leotara, nastupiće još i ekipe Hantersa iz Prijedora i Čelinca.