Najbolji djaci.jpg

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić primio je danas učenike generacije i dobitnike "Vukove diplome" iz trebinjskih osnovnih i srednjih škola i đake koji su na republičkim takmičenjima ostvarili zapažene rezultate, za koje je rekao da su to generacije koje će nastaviti da grade Trebinje i Republiku Srpsku.

Čestitajući im uspjeh i poželjevši im srećan nastavak daljeg školovanja, Ćurić je istakao da su ovi učenici ponos Trebinja i Republike Srpske, zbog čega se Grad opredijelio da i ove godine najbolje đake nagradi novčanom nagradom, saopšteno je Grada Trebinje.

"Mi smo ponosni na nagrađene učenike i njihove profesore. Grad Trebinje je za najbolje učenike izdvojio određena novčana sredstva i po jednu knjigu, kao mali znak pažnje, jer ovo su generacije koje će u narednom periodu nastaviti da grade Trebinje i Republiku Srpsku", rekao je Ćurić i najavio da će grad nastaviti da ih podržava.

On je napomenuo da je Grad Trebinje ove godine prvi put uveo pripremnu nastavu za sve koji žele da upišu fakultet.

Zahvalivši gradskoj upravi na priznanjima i nagradama, učenik generacije Osnovne škole "Sveti Vasilije Ostroški" i Osnovne muzičke škole Marina Mučibabić rekla je da za dobijanje priznanja treba dosta truda i rada.

"Planiram da upišem Gimnaziju i Muzičku školu, a za kasnije mislim da će ipak da prevagne Muzička škola, jer je to ono što najviše volim", rekla je Marina.

Učenik generacije Osnovne škole "Vuk Karadžić" Savo Crnogorčić rekao je da mu prijem kod gradonačelnika mnogo znači i da je zadovoljan uspjesima koje je postigao.

"Planiram da nastavim da se takmičim iz fizike i matematike, jer su to prirodne nauke koje volim. Ovo treba da bude i vodilja drugim učenicima da se trud uvijek isplati. Planiram da upišem Gimnaziziju", istakao je Savo.

Direktor Centra srednjih škola Nedeljka Ilijić čestitala je najuspješnijim učenicima osnovnih i srednjih škola za postignute rezultate, te istakla da će im njihovi uspjesi otvoriti vrata u daljem školovanju.

Grad Trebinje je đacima generacije srednjih škola poklonio po 300 KM, dobitnicima "Vukove diplome" po 250 KM, đacima generacije osnovnih škola po 200 KM i dobitnicima "Vukove diplome" u osnovnim šolama po 150 KM.

Na prijemu kod gradonačelnika bili su i najbolji učenici Muzičke škole i oni koji su ostvarili zapažene rezultate na međunarodnim i republičkim takmičenjima.

"Dobili smo informacije da je Muzička škola u Trebinju postala prepoznatljiva i cijenjena širom Republike Srpske po odličnim rezultatima koje postižu učenici zajedno sa profesorima ove škole. Grad Trebinje je ove godine pripremio novčane nagrade za najbolje učenike koji sigurno zaslužuju našu pažnju", rekao je Ćurić.

Đak generacije Srednje muzičke škole "Trebinje" Anja Riđišić istakla je da je izuzetno ponosna što joj je pripala ova titula, te da planira da upiše Muzičku akademiju u Novom Sadu.

"Moram priznati da je protekla godina bila teška, jer je pandemija korona virusa usporila naše radove i nekada je bilo nemoguće ispratiti časove klavira preko `Vajbera`. Uprkos tome, uspjeli smo otići na razna republička i međunarodna takmičenja i predstaviti našu školu u najboljem svjetlu", dodala je Anja.

Profesor klavira u Muzičkoj školi "Trebinje" Sonja Marković naglasila je da je ponosna na ostvarene rezultate te škole i brojne osvojene nagrade.

"Osvojili smo 37 nagrada na sedam Međunarodnih festivala u Španiji, Portugalu, Makedoniji, Bugarkoj, Srbiji i Republici Srpskoj. Mogu sa sigurnošću tvrditi da smo mi najuspješnija muzička škola u Republici Srpskoj", istakla je Marković.