IMG_20210621_11177.jpg

Trebinjske porodice i Grad Trebinje i ove godine su ugostili djecu sa Kosova i Metohije. Ovoga puta u naš grad doputovalo 46. mališana, koji će  ovdje boraviti sedam dana.

Među onima koji su dočekali djecu bio je i gradonačelnik Mirko Ćurić, koji se zahvalio svojim sugrađanima koji su i ove godine uprkos složenim okolnostima odlučili da ugoste djecu sa Kosova i Metohije u svojim domovima.

Ćurić je istakao da je lično imao priliku da se uvjeri koliko je težak život naših sunarodnika na Kosovu i Metohiji.

U Gradskoj upravi su osmislili sadržajan program za djecu.

„Svaki dan imaće neki izlet. Obići će sve naše manastire. Samo za njih će ansambl Kulturne scene 'Male stvari' odigrati predstavu, a posjetiće i jednu filmsku projekciju u bioskopu. Jedan dan će provesti u Gradu sunca, takođe i u našem adrenalin parku na Ublima. Planirano je da jedan dan provedu sa djecom u Mostaru i posjete manastir Žitomislić", kazala načelnik Odjeljenja za kulturu, porodicu, sport i obrazovanje Slađana Skočajić.

Posjeta je organizovana je u okviru projekta „Spojimo djecu sa Kosova i Metohije i Republike Srpske“, koji realizuje Odbor za pomoć Kosovu i Metohiji, a u kojem Grad Trebinje učestvuje - već deveti put.