Fk leotar pripreme.jpg

Bez prevelike pompe, obavljena je prozivka fudbalera "Leotara", a u klubu se nadaju da će naredne sedmice biti licencirani za nastup u Premijer ligu BiH.

Na prozivci je bilo 20 fudbalera koji su bili članovi Leotara u prošloj sezoni, osim Šipovca, Blaževića i Maksimovića. Na prozivci nije bio ni trener Oleg Ćurić koji se nalazi sa reprezentacijom Republike Srpske (U-12) na turniru "Mance kup" u Beogradu.

Mnogo je priča po kuloarima o novom treneru jer aktuelni nema adekvatnu licencu, a pregovori sa mnogo zvučnih imena koji imaju licencu su u toku i to će se znati ubrzo.

Predsjednik Upravnog odbora FK "Leotar" Gordan Mišeljić je istakao da je ovo velika šansa za klub i da se ona nije smjela ispustiti.

"Ono što jeste naš cilj je da ostanemo premijerligaši i da u hodu riješimo infrastrukturne stvari koje nedostaju u Policama. Imamo obećanje iz Fudbalskog saveza BiH za reflektore, stadion sa hibridnom travom i potrudićemo se da nam taj dio bude prioritet. Premijer liga je skupo takmičenje, ali postignut je koncenzus na nivou grada gdje će javna preduzeća sa privatnim kompanijama pomoći Leotar i učiniti sve da ostanemo u najkvalitetnijem rangu, a u dogledno vrijeme da postanemo stabilan premijerligaš", naglasio je Mišeljić.

Prošle godine radilo se na tome da se da prilika domaćim igračima, trebinjskoj djeci i prvi razgovori za nova pojačanja su vođena sa igračima koji su ponikli na Policama, a igraju u regionu.

Sportski direktor Leotara Željko Radović je izrazio opredijeljenje da se klub mora pojačati kako igrački tako i stručno. "

"Fokus su nam igrači iz Trebinja. Volio bih da dođu ovdje Trebinjci koji imaju iskustva igranja Premijer lige, a kad se postavi šef stručnog štaba u dogovoru sa njim bi sklapali kockice. Čim smo se upustili u ovu priču o Premijer ligi sve ćemo da uradimo da u njoj i opstanemo", rekao je Radović.

Prvenstvo u Premijer ligi počinje 17. jula.