posao zavod grad (1).jpg

U Trebinju će kroz tri projekta Zavoda za zapošljavanje Srpske i Grada Trebinja biti zaposleno 87 lica, od kojih 16 iz boračkih kategorija.

Gradonačelnik Mirko Ćurić rekao je da ovo nije prvi put da Zavod podržava zapošljavanje lica u Trebinju, navodeći da su danas potpisani ugovori sa privrednicima koji će zaposliti nove radnike i boračkim kategorijama koje će se samozaposliti.

"Umjesto prvobitno predviđenih 300 lica biće zaposleno 1.300. To je veoma važna odluka Vlade Srpske da podrži dodatna zapošljavanja ljudi koji žele da se zaposle ili samozaposle", naveo je Ćurić.

On je rekao da je svako lice koje se odlučilo da potpiše ugovor donijelo važnu i hrabru odluku, posebno s aspekta jer se radi o vremenu kada je prisutna pandemija virusa korona koja je značajno otežala rad privrede.

posao zavod grad (2).jpg

Direktor Zavoda za zapošljavanje Republike Srpske Miroslav Vujičić rekao je da je za područje Trebinja, Ljubinja i Bileće izdvojeno oko 2.000.000 KM, navodeći da će u Bileći biti zaposleno 115 boraca, a u Ljubinju 57.

"U Trebinju je veće interesovanje bilo za projekte privrede nego za boračke kategorije, što je razumljivo jer Trebinje ima razvijeniju privrednu aktivnost", naveo je Vujičić.

U Republici Srpskoj biće zaposleno ukupno 1.300 lica iz boračkih kategorija.

Samostalni biznis zahvaljujući ovim sredstvima pokrenuće Trebinjac Željko Škrivan.

posao zavod grad (3).jpg

"Demobilisani sam borac prve kategorije. Bavim se automehanikom i zahvaljujući ovom podsticaju pokrećem vlastiti biznis. Mislim da ću uspjeti u tome i zahvaljujem se svim institucijama koje sprovode ovaj program", naveo je Škrivan.

On je dobio finansijsku podršku od 10.000 KM.