nova igralista2.JPG

Gradonačelnik Mirko Ćurić sa saradnicima obišao je danas novoizgrađena sportska igrališta u naseljima Gorica, Hrupjela i Mostaći, koja su izgrađena uz podršku Grada, HET-a i ERS, a u saradnji sa građanima i mjesnim zajednicama.

Ćurić je istakao da mu je veoma drago što su ovi projekti uspješno realizovani, navodeći da je ovo primjer odlične saradnje između Gradske uprave i građana, odnosno njihovih predstavnika u savjetima mjesnih zajednica.

"Izgradili smo tri nova igrališta i ovdje nećemo stati. Slijedi izgradnja igrališta u Zasadu te tri teretane na otvorenom", naveo je Ćurić.

Stanovnik Gorice Mišo Ninković nije krio oduševljenje što je Gradska uprava uvažila prijedlog mjesne zajednice i što je igralište izgrađeno.

nova igralista1.JPG

"Partnerski se sve može riješiti. Ovo igralište je primjer jedne dobre saradnje za koju vjerujem da će se nastaviti i u budućim projektima", dodao je Ninković.

Novo igralište dobila su i djeca u Mostaćima. Stari koš koji se nalazi uz sami put zamijenilo je novo moderno igrališe, koje će puno značiti za oko 60 djece iz ovog dijela grada.

nova igralista4.JPG

"Prvo igralište u Mostaćima je rezultat prijedloga mjesne zajednice prema Gradu. Odmah je prihvaćena naša inicijativa i rezultat toga je novo igralište na ponos svih nas", naveo je Jovan Drapić.

Hrupjela su dobila novi sportski teren. A da su djeca iz ovog dijela grada bila željna igre pokazuje i večerašnja slika, kada su odigrali fudbalsku utakmicu u kojoj su učestvovala oni i gradonačelnik sa saradnicima.

nova igralista3.JPG

Prethodno je rekonstruisano igralište kod škole u Policama, na Banjevcima i Tini, a izgrađena su nova igrališta na Gradini, u Vinogradima, Mokrim Dolovima i Gučini.