Zavrsna izlozba kolo3.jpg

U trebinjskom Kulturnom centru je zajedničkom izložbom 16 autora iz zemlje i regiona i dodjelom zahvalnica i diploma najboljim umjetnicima, svečano zatvorena šesta međunarodna likovna kolonija „Kolo“.

Organizator kolonije Dražen Milić zahvalio je svim umjetnicima, koji su se ove godine odazvali pozivu, Kulturnom centru i Gradu Trebinju.

„Veliko hvala svima, jer ovdje su nastala djela koja će ostati u našem gradu i nadam se da ćemo se sljedeće godine ovdje opet naći, u još većem broju. Hvala svim umjetnicima koji su došli u naš grad i ovdje ostavili dio sebe i nadam se da će Trebinje kao grad biti vam inspiracija za neke druge radove“, istakao je Milić.

Zavrsna izlozba kolo2.jpg

Načelnik Odjeljenja za kulturu, porodicu, omladinu, sport i obrazovanje Slađana Skočajić je istakla da je da je Dražen Mililić organizovanjem ovogodišnje kolonije uspio da kulturu vrati tamo gdje joj je mjesto.

„Da polako vrati umjetnost gdje joj je mjesto, na ovu našu ranjenu, sada već oporavljenu kulturnu scenu“, kazala je ona.

Šestu Međunarodnu umjetničku koloniju „Kolo“ organizovalo je Udruženje umjetnika ove kolonije u saradnji sa Kulturnim centrom Trebinje.

Kolonija se odvija se u okviru manifestacije Trebinjsko kulturno ljeto, pod pokroviteljstvom Grada Trebinja.

Zavrsna izlozba kolo1.jpg