Vukovci 2.jpg

U Osnovnoj školi "Vuk Karadžić" je dodjelom Vukove diplome i nagrade "đak generacije" koju je dobio Savo Crnogorčić, još jedna generacija završila svoje osnovno obrazovanje.

Kroz devet godina školovanja bilo je radosti, ali i nečega što niko nije mogao da predvidi -  pandemije koja ih je onemogućila da idu na ekskurziju i proslave malu maturu, isprobali i novi vid nastave (onlajn), a imali su i skraćene časove na 20 minuta.

Savo Crnogorčić kaže da će dane provedene u poličkoj školi pamtiti po druženje, drugarima iz razreda i nastavnicima.

"Do ovog rezultata došao sam zahvaljujući dobroj raspodjeli vremena, vjerovanju u sebe, imao sam snove i želio sam ih ostvariti. U osmom razredu bio sam prvi na republičkom onlajn takmičenju iz fizike, a ove godine četvrti na republičkom takmičenju iz matematike i treći iz fizike. Školovanje tokom onlajn nastave bilo je teško jer nismo imali direktan kontakt sa nastavnicima i morali smo raditi individualno. Ipak, uz dosta truda i rada postignuti su zapaženi rezultati", istakao je Crnogorčić.

Vukovci 1.jpg

Mladi Trebinjac je svojim plasmanom izborio mjesto da se takmiči na "Juniorskoj matematičkoj olimpijadi BiH" koja će se održati ovog vikenda u Banjaluci.

Vukovac Doroteja Radanović je rekla da je u ovih devet godina uloženo dosta truda i rada, ali se na kraju sve isplatilo.

"Ova nagrada je kruna za naš rad. Tokom školovanja takmičila sam se iz srpskog jezika, istorije, fizike, matematike, a išla sam i na republička prvenstva. Ove godine sam osvojila četvrto mjesto iz recitovanja na republičkom takmičenju, a imala sam uspjeha i u vannastavnim aktivnostima", priča Doroteja.

Učenik je Muzičke škole-svira harmoniku i osvojila je prve nagrade na međunarodnim takmičenjima u Sjevernoj Makedoniji i Lisabonu.

Treba napomenuti da su sva tri učenika generacije u trebinjskim srednjim školama 2020/2021. bili učenici Osnovne škole "Vuk Karadžić" u Policama.