Aukcija slika2.jpg

Na platou ispred Kulturnog centra održana je humanitarna aukcija umjetničkih djela nastalih na ovogodišnjoj šestoj likovnoj koloniji "Kolo" tokom koje je prikupljeno oko 5.000 KM, a cjelokupan iznos ide djeci iz hraniteljskih porodica.

Selektor i osnivač kolonije slikar Dražen Milić je istakao da se po četvrti put na likovnoj koloniji održava humanitarna akcija, na kojoj je učestvovalo 30 umjetnika (16 umjetnika koji su bili na koloniji, a toliko je poslalo i svoje radove) sa 50-ak radova.

"U Trebinju ima sedmoro djece koja se nalaze u hraniteljskim porodicama i mi smo odlučili da sav prihod ove godine sa aukcije ide njima jer dvoje djece izlaze iz hraniteljske porodice i upisaće fakultet. Na taj način želimo malo da im olakšamo i uljepšamo prve studentske dane", naglasio je Milić.

Načelnik Odjeljenja za kulturu, porodicu, sport i obrazovanje Slađana Skočajić istakla je da ova humanitarna akcija za Grad znači koliko i kultura.

"Kad dolazimo ovdje svi dolazimo sa mišlju da nekome uljepšamo jedan dan, nekome sjećanje za cijeli život, a u svakom slučaju da otoplimo nekog ko je ranjiv, ko je nježan, ko je u potrebi jedan mali period života. Nije samo to u pitanju već i podsjećanje cijelog društva da takve grupe postoje i mi kao društvo treba da reagujemo", rekla je Skočajićeva.

Aukcija slika1.jpg

Treći put na koloniji je Mišo Vemić koji je imao samo riječi pohvale za organizatore kao i za samo Trebinje.

"Svi smo zadovoljni i lijepo se osjećamo u gradu podno Leotara. Ova veče je posebna jer dajemo humanitarni doprinos za one kojima je potrebna pomoć. Znam da je to malo, ali to je od srca", rekao je Vemić.

Slikar Naod Zorić po drugi put je učesnik kolonije i oduševljen je Trebinjem.

"Trebinje je nestvaran grad, čaroban, lijep, sa brdima okolo. Dobra je atmosfera i nama je ovdje prelijepo. Sve je značajno gdje ljudi jedni druge pomažu. Naš život ne postoji samo radi nas, naš život treba da bude u slozi, zajedništvu, sabornosti, da jedni druge pomažemo kad treba", kategoričan je Zorić.