Ks rs.jpg

Na adresu našeg portala stiglo je saopštenje Upravnog odbora Košarkaškog saveza Republike Srpske.

Objavljujemo ga u cjelosti:

Stanje u KS BiH je već dugo u fazi koja ne priliči nijednoj sportskoj organizaciji, haotično, nesređeno i bez ikakvih naznaka da će nešto krenuti na bolje.

Samovolja gospodina Čolana i skandalozan način dodjele titule ekipi HKK Široki je samo kap koja je prelila čašu.

Mi smo dužni kao KSRS da zajedno sa klubovima radimo u najboljem mogućem interesu razvoja košarke u Republici Srpskoj, a ovako uspostavljen savez BiH ne samo da tome ne doprinosi, nego u mnogome čemu koči i smeta procese i napredak.

U godini kada je epidemija poremetila sve aspekte naših života, naravno da je ispaštala i košarka, igrači su iscrpljeni, zdravstveni i drugi protokoli su otežali funkcionisanje, nedostatak publike je takođe veliki udarac, ali sve to je samo dodatni razlog da se unese više opreza u planiranje i komunikaciju sa klubovima od strane saveza.

Proaktivan pristup i zajednička usaglašavanje su neophodni kako bi se sezona završila kako treba i počele pripreme za narednu godinu.

Apelujemo na sve partnere da zajednički pristupimo reorganizaciji saveza i uskladimo ga sa ostalim propisima u BiH, a to je da KSRS dobije partnera u vidu jedne adrese u Federaciji BiH i da na taj način organizujemo zajednički savez.

Došli smo u veoma konfuznu situaciju gdje su Generalnom sekretaru odriješene ruke da radi šta god želi i sprovodi samovolju zato što nije jasno definisana odgovornost, a zbog velikog 6roja partnera / osnivača rasplinjuje se mogućnost da se rad saveza jasno nadzire i kontroliše.

Ukoliko ne dođe do promjena na bolje, mi ćemo zajedno sa našim klubovima preispitati da li ima svrhe takmičiti se u okviru saveza koji funkcioniše na ovaj način.

Mi sigurno imamo kapacitet da organizujemo ligu tako da bude funkcionalna i da se zna neki red.