fudbaleri leotara

Gradonačelnik Mirko Ćurić upriličio je prijem za fudbalere “Leotara” koji su osvojili Kup Republike Srpske.

Ćurić je rekao da je osvajanje šampionske titule u Kupu Srpske za svaku pohvalu.

"Na današnjem sastanku smo komentarisali da su 2002 - 2003. godina bila itekako značajne, a čuli smo od ljudi koji su u klubu bili i u tom vremenu a i danas su, da je ovo sada i veći rezultat kada uzmemo sve u obzir svu situaciju", naveo je Ćurić.

Predsjednik Upravnog odbora kluba Gordan Mišeljić je kazao da je „Leotar“ imao dosta naslijeđenih dugovanja ali da u protekle dvije godine nije napravljen nijedan pfening novog duga, te da su dosta troškova i dugovanja uspjeli da smanje.

„Napravljeni su reprogrami i prema javnim ustanovama i elektrodistribuciji, tako da možemo reći da je klub, u posljednje dvije godine, postao dosta zdraviji. Cilj je bio da 'Leotar' bude stabilan prvoligaš. Taj plan je daleko premašen, Leotar je završio kao drugoplasirani, a osvojio je i Kup RS", naveo je Mišeljić.

Trener Leotara Oleg Ćurić istakao je da je uspjeh što su fudbaleri podstakli javnost da se opet priča o „Leotaru“.

„Ovo je ogroman uspjeh za FK „Leotar“ s obzirom na to gdje se nalazio posljednjih pet godina. Svi znamo da je to bilo ispod svakog nivoa fudbalskog kluba. Još mi je draže što je većina fudbalera iz Trebinja, samo tri igrača su sa strane", rekao je Ćurić.

Za kapitena kluba Anela Ramića veliko je zadovoljstvo što je u timu sa velikim talentima.

„Atmosfera je bila na visokom nivou i prije, a pogotovo sada poslije osvajanja ovakvog trofeja, nakon 17 godina. Sigurno da smo obradovali narod u Trebinju i prave navijače Leotara, rekao je Ramić.