Muzicka skola koncer3.jpg

U Muzeju Hercegovine održan je koncert maturanata Muzičke škole sa instrumentalnog odsjeka.

Želja maturanata je bila da nakon svog maturskog koncerta koji je održan u Muzičkoj školi to urade i pred trebinjskom publikom.

"Ovo veče je zaokružilo desetogodišnji rad maturanata, a po reakciji publike vidjelo se da je rad profesora sa učenicima bio kvalitetan", istakla je direktor Muzičke škole Dušanka Babić.

Muzicka skola koncer2.jpg

Đak generacije Muzičke škole Anja Riđešić odsvirala je Etidu opus 10 broj 5 Ges-dur od F. Šopena, Mokranjčevu "Igre broj 3 i broj 4" i u kamernom duu sa Nevenom Ćurčić Šumanovu "Romansu".

"Ovih deset godina školovanja ostaće mi u najljepšem sjećanju. Stekla sam prijatelje koji će biti sa mnom do kraja života kao i profesore koji su zaslužni za ovo gdje sam sada. Ovaj koncert mogu da nazovem 'krunom' našeg školovanja u Muzičkoj školi", iskrena je Anja.

Maturant Nevena Ćurčić, koja svira flautu i koja je svirala drugi stav Kvancovog koncerta u G-duru i sa Anjom Riđešić prvi stav "Romanse" Roberta Šumana, kaže da je prezadovoljna svojiom nastupom.

"Zahvaljujem se svojim profesorima na uloženom trudu", rekla je Nevena.

Muzicka skola koncer1.jpg

U četrdesetominutnom koncertu maturanti Anja Riđešić (klavir), Nevena Ćurčić (flauta), Simeon Mučibabić (harmonika) sa svojim gostima učenicima trećeg razreda srednje Muzičke škole Natašom Mijović (gitara) i Katarinom Janković (violina) izvodili su djela Šopena, Kvanca, Ramoa, Koste, Šumana, Beria, Mokranjca i Kusjakova.