Fk leotar.jpg

Tiho i bez ikakve "pompe" na finale Kupa Republike Srpske otišao je FK "Leotar", koji će danas u Modriči odigrati finalnu utakmicu sa ekipom "Krupe" iz Krupe na Vrbasu.

Premijerligaš BiH iz Krupe je favorit, ali znajući da je ovo Kup i da se igra jedna utakmica sve je moguće. Klub iz Polica je odlično odigrao Prvu ligu Republike Srpske, osvojio drugo mjesto, pokazao kvalitet i osvajanjem Kupa bi zaključili odličnu fudbalsku sezonu. S druge strane, Krupa je ostala u najjačem fudbalskom rangu BiH i kada bi podigli u vis pehar Kupa i oni bi ostavili iza sebe dobru sezonu.

Sastaju se dva kluba koja u Kupu imaju različite uspjehe. Trebinjci su do sada osvojili dva puta pehar i to 2001/2002. i 2003/2004, a poraženi su u finalu 2016/2017. Krupa do sada nije osvajala Kup, a tri puta su poraženi u finalu i to 2014/2015, 2017/2018. i 2018/2019.

Da li će trener Leotara Oleg Ćurić nadmudriti svog kolegu iz protivničkog tabora Vladimira Ilića? Da li će napad Trebinjaca predvođen Danilom Šipovcem i Emanualahom Blaževićem (na pozajmici iz Krupe) biti bolji od odbrane Krupe na čijem će golu biti Kolak ili Abdulahović, ili će Toni Jović biti bolji od odbrane Leotara na čijem će golu biti Perišić ili Vukanović - saznaćemo danas.

Isto tako, enigma je koji će od braće Aćimović podići pehar Kupa - mlađi Ognjen koji igra u najjužnijem gradu u Republici Srpskoj ili stariji Miloš koji igra za Krupu. To ćemo sve saznati nakon utakmice koja počinje u 17.00 časova.