maturanti gimnazije 20213.JPG

Polaganjem cvijeća na grob pjesnika Jovana Dučića i zajedničkim fotografisanjem u amfiteatru na Crkvini maturanti Gimnazije koja nosi ime čuvenog pjesnika rastali su se od škole koju su pohađali četiri godine.

Dodijeljene su i nagrade i priznanja đaku generacije i najboljim učenicima odjeljenja.

Direktor Gimnazije Mišo Pešić je rekao da je i ova generacija specifična kao i prošlogodišnja zbog pandemije virusa korona.

"Opšti uspjeh nije bio loš, ali će vrijeme pokazati koliko je učinjeno da se za ovih godinu dana prilagodimo nastavi - dvije grupe po 20 minuta, pet nedjelja onlajn nastave. Nadam se i vjerujem da su ovi maturanti sačuvali radne navike i stekli dovoljno znanja koje će im koristiti u budućem školovanju", istakao je Pešić.

maturanti gimnazije 20212.JPG

Đak generacije Gimnazije "Jovan Dučić" Luka Sušić je kazao da iz srednjoškolskih dana nosi samo lijepe uspomene, a namjerava da upiše Elektrotehnički fakultet u Beogradu.

Najbolja učenica IV/3 odjeljenja Jana Janković je poručila da ovo priznanje za nju mnogo znači jer je to pohvala za dosadašnji i podstrek za budući rad.

"Ove četiri godine su bile divne, bez obzira na to što su nekad bile naporne, stresne. Poželjela bih svim svojim drugovima da upišu željene fakultete, a profesorima da i dalje nastave sa dobrim radom", poručila je Jana, čija je želja da upiše Fakultet tehničkih nauka u Novom Sadu, smjer računarstvo i automatika.

maturanti gimnazije 20211.JPG