Rk leotar sezona.jpg

Rukometaši Leotara su  jučerašnjom pobjedom protiv ekipe ORK Borac u Trebinju, u utakmici četvrtfinala Rukometnog kupa RS, stavili tačku na uspješnu sezonu.

Šef stručnog štaba Leotara Darko Tavrić istakao je kako su igrači, uprkos otežanim uslovima zbog virusa korona, tokom cijele sezone bili odgovorni, posvećeni i ispunili ciljeve koje su zajedno zacrtali.

„Rezultatski smo završili na desetom mjestu, dakle sredina tabele, što nam je i bio cilj od samog početka sezone. Doveli smo četiri igrača sa strane i ostvarili isti rezultat kao kada je bilo njih deset koji nisu iz ovog grada. Za to je zaslužna rukometna škola i posvećenost trenera ove škole. Malo ćemo odmarati 10 do 15 dana i sličnim tempom nastavljamo dalje da radimo“, rekao je Tavrić.

Kapiten ovog rukometnog kluba Veselin Savović kazao je da je iza njih jedna specifična i duga sezona sa brojnim preprekama, koje su timskim radom uspjeli prebroditi na najbolji mogući način.

Vladan Šegrt, predsjednik rukometnog kluba Leotar rekao je da nije bilo lako tokom cijele godine igrati bez podrške publike i u zgusnutom rasporedu.

„Uz pomoć Grada Trebinja, gradonačelnika Mirka Ćurića, Ministarstva porodice, omladine i sporta, Rukometnog saveza RS i naših sponzora nastavili smo Premijer ligu BiH sa novim igračima. Dolaskom novih, iskusnih igrača, domaćim snagama i juniorima koji su se odlično pokazali, ispunili smo cilj koji je bio pred nama, a to je očuvanje premijerligaškog statusa. Nadamo se daljoj afirmaciji naše Škole rukometa, koja postaje prepoznatljiva u RS, BiH i regionu“, dodao je Šegrt.

Škola rukometa "Leotara“ organizovaće besplatnu ljetnu školu rukometa i brojne druge akcije o kojima će svi zainteresovani biti blagovoremeno obavješteni.