Nebojsa vukanovic.jpg

Veliki broj opozicionih političara reagovao je burno na hapšenje poslanika Nebojše Vukanovića. Iz redova vladajućih još uvijek ne žele ništa da komentarišu.

Predsjednik SDS-a Mirko Šarović je osudio hapšenje Vukanovića.

„Vlast ne hapsi one koji šire paljevinu i uništavaju automobile i objekte poštenih građana, a hapsi narodne poslanike“, rekao je Šarović, naglašavajući da je Nebojša Vukanović jedan od poslanika u NSRS koji se najviše istakao svojim radom.

Šarović je poručuje da će SDS pružiti svu moguću podršku Vukanoviću.

 

Šef Kluba poslanika SDS-a u Narodnoj skupštini Miladin Stanić rekao je da će vlast imati nemire.
“Vlast je do te mjere kriminogena, uvukla kriminal se u sve institucije RS, posebno policiju, štiti tajkune. Vukanović plaća cijenu korumpiranog sudstva."

Reagovao je i Nenad Nešić, predsjednik DNS-a.

“Nebojša Vukanović je jedan od sve rjeđih poštenijih predstavnika naroda u Narodnoj Skupštini Republike Srpske i nije prodao narodno povjerenje da bi zaslužio titulu papka. Ako policija i nadležni organi nisu našli za shodno ili se plaše da procesuiraju trgovce narodnom voljom i stanu na put političkoj korupciji onda će narod Republike Srpske sa svojom opozicijom svaki minut koji Nebojša Vukanović provede u pritvoru smatrati pritiskom odlazeće vlasti. Promjene su neophodne, promjene su neminovne. Prestanite da prkoseći toj činjenici od Srba i Republike Srpske pravite nešto na šta narod ne pristaje. Mi smo jedan od najstarijih državotvornih naroda u Evropi i politika mora i biće demokratska”, naveo je Nešić u saopštenju.

Iz PDP-a su naveli da je sloboda govora još jednom jednom je pala na ispitu, jer tako želi režim u Srpskoj, pod čijom je apsolutnom kontrolom, nažalost i policija, koja hitno reaguje čak i na kritke prema pripadnicima vlasti.

"U isto vrijeme lopovi im kolo vode, kriminalci bez zastoja obavljaju prljave poslove, ali se brani drugačije mišljenje i kritika korupcije koja je izjela naše društvo. SNSD-ova vlast ne želi opoziciju, Vukanovića i sve druge koji su bore da bolje društvo, protiv kriminala i korupcije, kojima nažalost služe i pojedinci u čijem je opisu posla suzbijanje takvih pojava."