mirko curic.jpg

"Nećemo dozvoliti da nam ulica rješava probleme i da zbog nečijeg nezadovoljstva donesenom odlukom pozivamo ljude da izađu na ulicu“, poručio je gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić komentarišući jutrošnje privođenje narodnog poslanika Nebojše Vukanovića zbog verbalnog vrijeđanja predsjednika Okružnog i Osnovnog suda u Trebinju Bojana Stevića i Milana Bosića.

On je naveo da je jutros, u više navrata, trebinjska Komunalna policija, od strane više građana i turista, dobila pritužbe o tome da su se našli u neprijatnoj situaciji u centru grada, zbog galame i snimanja.

„Ispostavilo se da je u pitanju bio gospodin Nebojša Vukanović, koji se neprimjereno ponašao najprije ispred Palate pravde a potom i na Trgu. To je nedopustivo, Trebinje je u zadnjih 15 dana prepuno turista, treba li da oni i naši sugrađani strahuju za sopstvenu bezbjednost“, zapitao je Ćurić.

Gradonačelnik Trebinja istakao je da Nebojša Vukanović nema pravo da zavodi red u insitucijama te da galama i pozivanje na proteste nisu način za rješavanje problema.

„Ko je gospodin Vukanović da presreće ljude na ulici, da uvodi red u pojedine institucije, da određuje kada će ljudi dolaziti na posao? Oni imaju svoje pretpostavljene, neka se drži sebe, sve ono što je on otvorio radnih mjesta i institucija, gdje smatra da je nadležan, neka se tu pozabavi, a institucije treba da rade svoj posao, u skladu sa zakonom“, izričit je Ćurić.

On je podsjetio da je, pored ostalog, i on dobijao tužbe u sudskim procesima protiv Nebojše Vukanovića, ali da takve situacije nije zloupotrebljavao.

„Brojni naši sugrađani su ga tužili i presuđeno je u njihovu korist, i ja sam dobijao sudske procese protiv gospodina Vukanovića. Da li svi treba da reagujemo kao on, da dođemo u situaciju da nas presreće samo zato što ima neke frustracije i ko zna šta je još u pozadini svega. Nema koga nije prozivao, davao pritužbe na području Trebinja, prozivao je i moju porodicu, ugledne ljude i u RS, Srbiji, najposlije i upokojenog patrijarha Irineja, gospodina Aleksandra Vučića, prije par dana i gospođu Anu Brnabić. Pitam se ima li na svijetu neke osobe za koju on nema neku pritužbu a pritom ne vidi sebe, šta radi i kako se ponaša. Godinama je bio i savjetnik gospodina Mladena Bosića, obavlja i danas određene funkcije koje su mu povjerili građani, je li to poruka svim građanima da se tako ponašaju, da na takav način rješavamo situaciju“, zapitao je prvi čovjek Grada Trebinja.

Ponovio je da svako treba da radi svoj posao, u skladu sa zakonom.

„Neka svako radi svoj posao, u skladu sa zakonom, nećemo dozvoliti da nam ulica rješava probleme".