Bojana bozovic.jpg

Maturant Bojana Božović koja je završila ekonomsku školu-smjer ekonomski tehničar đak je generacije Centra srednjih škola.

Ova djevojka kaže da je upisala ekonomsku školu jer je već od šestog razreda zanimala sfera ekonomije.

"Nisam požalila što sam upisala ovu školu i ona je ispunila sva moja očekivanja. Voljela sam predmete ekonomske grupe jer se u njima pronalazim i želja mi je da upišem ekonomiju u Novom Sadu", ističe Božović.

Titula đaka generacije za nju ne predstavlja da se istakne iz mase učenika na ovaj ili onaj način već da je ostvarila jedan cilj u moru ciljeva.

"To je dokaz da sam uspješno završila moje četvorogodišnje školovanje. Uvijek imam cilj da ostvarim sebe, da moji roditelji budu ponosni na mene i da kažu 'to je moje dijete'. To je bio jedan od mojih glavnih ciljeva jer kad vidim da su oni ponosni na mene, onda sam ja sama ponosna na sebe i na svoj uspjeh", emotivno priča Bojana.

Prema njenim riječima, organizacija i rad su najvažniji, ali sve se postiže sa voljom i željom.

"U prvom razredu sve je izgledalo kao vječnost. Svi smo očekivali kao prvo ekskurziju, pa onda da budemo maturanti, a sada kada se sjećam tih dana pamtim sve događaje, razne dogodovštine, profesore, šale i sve mi je to ostalo upečatljivo. Te stvari su nas izgradile i spojile kao razred u jednu cjelinu. Mi smo svi zajedno odrasli i izgradili smo se kao osobe, uticali i naučili jedni od drugih", iskrena je Božović.

U slobodno vrijeme voli da čita knjige, ali one koje imaju poruku o životu. Do tih naslova dolazila je po preporukama svoje profesorice srpskog jezika ili po prijedlozima zaposlenih u biblioteci.

"Iz svake knjige se može nešto naučiti. Svaki citat nosi u sebi ogromnu poruku o životu. Za mene je najvažnije da upoznam samu sebe jer ako upoznam sebe onda mogu upoznati i druge", otkrila je Božović.

Voli svu vrstu muzike i kaže da ima dosta tekstova od kvalitetnih autora koje u sebi nose životne poruke, a napisane su u posebnim uslovima i emocijama.